Annonce
Østjylland

Økonomisk trængt gods får tilført 200 millioner kroner

Direktøren for Overgaard Gods, Claus Berggren, kalder milliontilførslen fra ejerfonden til godset for en stor cadeau. Arkivfoto: Lars Rasborg
Efter den hidtil mest tørre sommer i mands minde får Overgaard Gods tilført 200 millioner kroner af sin ejer, Brask Thomsens Stiftung i Liechtenstein.

Gjerlev: Et af landets største landbrug, Overgaard Gods ved Gjerlev, har fået en saltvandsindsprøjtning i form af 200 millioner kroner. Det skriver Børsen.

Det er ejeren af godset, efterkommere af finansmanden Alex Brask Thomsen og hans fond i Liechtenstein, der har konverteret gæld til selskabskapital og dermed givet godset lidt luft i økonomien.

- Det opfatter vi da som en stor cadeau, og ser det som et udtryk for, at vores ejer tror på os, siger direktør for Overgaard Gods, Claus Berggren.

Han oplyser, at underskuddet for 2018 var på cirka 800.000 kroner efter et år med den mest tørre sommer i mands minde.

Annonce

Aktiekapitalen er øget

At der overhovedet kan konverteres gæld til selskabskapital, lyder som en god fidus, som alle, der har gæld, gerne ville ønske at kunne benytte sig af. Det kan lade sig gøre, fordi godset er et aktieselskab, som i forvejen er ejet af fonden i Liechtenstein. Og det betyder ikke noget for fonden, om den har et tilgodehavende eller egenkapital i selskabet. Her har ejeren så valgt at øge aktiekapitalen, så egenkapitalen nu er på 206 millioner kroner i godset.

I regnskabet for 2018 kan man desuden se, at gælden på 523 millioner kroner er flyttet fra almindelig gæld over til ansvarlig kapital, hvilket betyder, at kunder som udgangspunkt roligt kan handle med godset, idet ejerfonden ikke får hverken sin selskabskapital eller ansvarlig kapital udbetalt, før øvrige kreditorer har fået deres penge. Det stiller godset meget bedre end tidligere.

Overgaard Gods, der har korn- og foderstofvirksomhed som sin primære drift, er i færd med at udvide produktionen.

- Vi har købt Køge Korn og er ved at bygge nyt anlæg der. Desuden udvider vi vores svineproduktion fra 1350 til 1600 søer. Det betyder, at vi øger produktionen af 30 kilos grise fra 36.000 til 52.000 om året, siger Claus Berggren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce