Annonce
Aarhus

Øl, rom og is med kaffesmag: Kom med til kaffefestival på Bispetorv

Igen i år kan århusianerne tage til kaffefestival på Bispetorv i Aarhus. Foto: Kaffe & Sensorik
Kaffefestivalen "Kaffe & Sensorik" lægger igen i år vejen forbi Aarhus. Her kan århusianerne nyde en god kop kaffe, men også deltage i workshops og få inspiration - og så er der mulighed for at smage anderledes produkter med kaffe, som kafferom og kaffeøl.

AARHUS: De fleste århusianere er vilde med kaffe, og kan snildt drikke flere kopper i løbet af en dag. Men hvordan laver man den perfekte kop kaffe? Hvad er den rette temperatur på det kogte vand? Og hvilket potentiale er der egentligt i kaffe?

Det vil Samuel Rose Afolab gerne lære århusianerne, og han tog allerede fat på projektet sidste år med kaffefestivalen "Kaffe & Sensorik", der var så stor en succes, at den gentages igen i år.

- Selvom vi har adgang til ret fantastiske kaffeoplevelser på kaffebarer, vil vi gerne udfordre danskerne til at se lidt mere af kaffens potentiale, og det har de i hvert fald muligheden for at opleve, når vi igen i år inviterer til kaffefestival, siger han.

Og det er en dag i kaffebønnernes verden, fortæller han. Århusianerne kan blandt andet dyste mod årets danske baristamester, deltage i en workshok, lære at lave lækre kaffecocktails eller teste sig selv i blindsmagning - og så er der mulighed for at smage på blandt andet is, rom og øl med smag fra kaffebønner.

- Der er både plads til dem, der er nørdede omkring alt fra bønner, til ristning og brygning, og som er ivrige efter at lære nye teknikker fra de bedste i branchen, og så dem, der bare er nysgerrige og måske godt kunne tænke sig at smage en prisvindende kafferom eller lære, hvordan man kan bruge kaffen i køkkenet, siger Samuel Rose Afolab.

Kaffefestivalen finder sted på Bispetorv lørdag 27. juli fra klokken 13 til 19 og der er gratis adgang.

Annonce

Det praktiske

  • Kaffefestivallen er gratis og finder sted 27. juli på Bispetorvet fra klokken 13.00-19.00.
  • Det fulde program kan findes på facebook under begivenheden "Kaffe & Sensorik - Aarhus".
  • De deltagende virksomheder er: Moccamaster Nordic, Arla Unika, SCA, Prolog Coffee Bar, La Cabra, Grums, Flying Couch Brewing, Skotlander Rum, Nordhavn Coffee Roasters, Kaffe Bueno, April Coffee, Østerberg Ice Cream, Spinchy, Gastrogear, Impact Roasters, Michters Whiskey, El Patron Tacos, Aarhus Universitet - Department of Food Science, Espresso Specialisten.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Prøve afkræfter mistanke: Dansk mand indlagt i Aarhus er ikke smittet med coronavirus

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce