Annonce
Sport

Øland nedtoner konflikter: Kun en lille del af jobbet

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Mads Øland tog nogle seje slåskampe ved forhandlingsbordet med DBU gennem sine 30 år i Spillerforeningen.

Kampen for at sikre spillernes rettigheder har til tider gjort Mads Øland til en af de mest omdiskuterede personer i dansk fodbold.

I denne uge blev det meldt ud, at 54-årige Øland med øjeblikkelig virkning stopper som direktør i Spillerforeningen.

Samtidig er konflikterne med især Dansk Boldspil-Union (DBU) foreløbig et overstået kapitel for Øland, der flere gange har været en upopulær mand i unionen.

- Konflikter fylder faktisk ikke meget i min kalender, når jeg ser tilbage på de sidste 30 års arbejde som fodboldspillernes repræsentant.

- Men det er jo typisk i de situationer, hvor Spillerforeningen og jeg som direktør har været mest interessante for medierne, fortæller Mads Øland i en mail.

- Det er alt det positive, udviklende arbejde for spillerne og for sporten generelt, der har taget tiden, og som jeg har nydt utroligt meget.

I 2017 og igen i 2018 var Øland med til at indgå de nuværende landsholdsaftaler hos kvinderne og mændene. Begge gange var det efter særdeles seje forhandlinger.

I 2017 så DBU sig nødsaget til at melde afbud til en kvindelandskamp i VM-kvalifikationen mod Sverige. Danskerne blev efterfølgende taberdømt og kom siden hen ikke med til VM i Frankrig.

Året efter endte DBU med at sende et vikarlandshold bestående af mandlige amatørspillere til Slovakiet for at spille en træningskamp, da der ikke kunne opnås enighed om vilkårene for at spille på landsholdet.

Den dengang nyligt pensionerede landsholdsspiller William Kvist blev hevet med ind til forhandlingsbordet, før konflikten blev løst.

- Der er ikke noget nyt i at være flere ved forhandlingsbordet. Indimellem er det blevet udlagt som et soloræs af mig i medierne, men vi har altid været et team ved forhandlingsbordet, og det er altid spillerne, der bestemmer, hvor vi skal hen, forklarer Mads Øland.

Formanden for Spillerforeningen, Jeppe Curth, fortalte tidligere på ugen, at der i foreningen er et ønske om, at "se på tingene med friske øjne" efter 30 år med Øland som først formand og siden hen direktør.

Samtidig har Mads Øland de senere år fået flere og flere arbejdsopgaver på sit bord. Både som bestyrelsesmedlem i den internationale spillerforening, Fifpro, og inden for e-sport.

- Der har været en proces i gang i mange måneder, hvor jeg har bedt bestyrelsen om lov til at kigge på andre jobtilbud, både i international fodbold og e-sport, siger fodboldspillernes nu tidligere direktør.

- Jeg fik for cirka halvandet år siden lov af Spillerforeningen til at starte noget nyt med e-sport og Counter Strike, og siden 1. januar har jeg så arbejdet som CEO for de professionelle CS-stjerner ved siden af, men det vokser vildt hurtigt.

- Det er blevet to fuldtidsjob med mange rejsedage, og det var blevet umuligt at forene, så det her er en naturlig timing for begge parter.

- Det er helt naturligt, at Spillerforeningens bestyrelse nu vil omstrukturere, og jeg ønsker dem alt det bedste i arbejdet for spillerne fremover, siger Mads Øland.

Samtidig med, at han er blevet direktør for den internationale spillerforening i Counter Strike, CSPPA, fortsætter Øland i Fifpros bestyrelse og som international konsulent for Spillerforeningen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce