x
Annonce
Østjylland

Ønske om ny bro og trinbræt på én gang

LAURBJERG: Arbejdet med hæve broen eller sænke skinnerne i forbindelse med klargøring til elektrificering af togkørlsen må da kunne laves samtidig med et trinbræt.

Sådan lyder det fra formanden for 'Borgergruppen Trinbrættet tilbage til Laurbjerg', Birgit Liin. Som mange andre fulgte hun mandag udnævnelsen af den nye regerings ministre med særlig fokus på den nye transportminister Ole Birk Olesen (LA).

Hun glæder sig over, at han er valgt i Østjylland, så han har et vist lokalkendskab.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi på en måde skal starte forfra, det er altid nemmere, når ministrene kender vores historie. Men jeg har været i kontakt med ham tidligere, så han ved godt, at vi findes, lyder det optimistisk med henvisning til den lokale gruppe, som i flere år har kæmpet for at få et trinbræt i Laurbjerg.

Annonce

Kontrakter i udbud

Birgit Liin hæfter sig ved, at den nye regering ifølge regeringsgrundlaget allerede i 2017 vil lave en samlet plan for jernbanen med fokus på moderne, effektiv og markedsorienteret jernbanedrift.

- Nu skal den nye minister lige have tid til at sætte sig i stolen, men først i det nye år må vi have et møde med ham og forelægge vores sag, så vi ved, om Laurbjerg bliver en del af de store forhandlinger eller først kommer med i noget mindre senere, siger hun.

- At Arrivas kontrakt snart skal i genudbud kan også få betydning for Laurbjerg, idet Liberal Alliance tidligere har udtalt at private operatører skal have lov til standse, hvor de vil, så længe de selv bærer den økonomiske risiko. Og derfor er det vigtigt, at vi får lavet en plan sammen med den nye minister, siger hun.

Analyse på vej

Et andet vigtig element er, at en analyse om åbning af trinbrættet udarbejdet af Danmarks Tekniske Universitet-Transport er klar ved juletid.

Den nu forhenværende transportminister, Hans Christian Schmidt (V), har for nylig sagt, at en genåbning er en god idé, men at det største problem er at finde pengene.

Ifølge rådgivningsfirmaet Cowi koster trinbrættet op mod 11 mio. kr. Favrskov Kommune har afsat fem mio. kr. til projektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Så bliver det ikke billigere: Værtshus lokker med tre liter øl for en tyver

CORONAVIRUS

Live: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Aarhus

Golfspillere svinger igen køllen trods coronakrisen: Masser af spillere mødes på greenen

Annonce