Annonce
Kultur

Ønskelandet: Kulturhovedstad i børnehøjde

Over alt i regionen har børn arbejdet med temaet Ønskelandet, som i Tovshøj Dagtilbud, der har skabt savannens dyr ud af genbrugsmaterialer. I dag, fredag, åbner kulturhovedstaden i børnehøjde - en dag før den officielle åbning. Det er første gang, en kulturhovedstad har sin egen børneåbning. Pressefoto: Aarhus Kommune
Annonce

AARHUS: 20.000 børn i hele regionen har i den seneste tid haft travlt med at arbejde kreativt med temaet Ønskelandet - et land fyldt med fantasier om fremtiden, sang og dans.

Alene i Aarhus Kommune har 3.000 børn fra 40 skoler og daginstituitioner skabt kunstværker om deres drømme, ønsker og håb.

I dag kulminerer alle de kreative tanker flere steder med udstillinger og events som en børneåbning af kulturhovedstadsåret, dagen før den officielle åbning.

Det er første gang, at en Europæisk Kulturhovedstad laver en åbning kun for børn, hvor børnene selv sætter ord på og fortæller, hvordan de ønsker, at verden skal se ud. Børnene har lavet visuelle installationer, fremtidsønsker og musik i deres helt eget Ønskeland, hvor publikum kan opleve Drømmetræer, Ønskesten og Ønskeøer.

De forskellige udtryk kan opleves rundt omkring i regionens byer, på kulturinstitutioner og ude i naturen. Som for eksempel i Åbyhøj, hvor elever fra Gammelgårdsskolen har haft indrettet aulaen til værksted for at arbejde med kæmpe malerier og skulpturer af skrot. De færdige værker kan ses til en udstilling i Kulturhus 8230 (den gamle Nordea) på Silkeborgvej fredag 20. januar kl. 14-16.

Se mere om udstillinger i forbindelse med børneåbningen på: www.boernekulturaarhus.dk

Ønskelandet

Ønskelandet er navnet på Aarhus 2017's børneåbning dagen før den officielle åbning.Der er aktiviteter i hele regionen fredag 20. januar kl. 9-18Cirka 20.000 børn i alderen 5-12 år sætter gang i festlighederne og fejrer åbningen af Europæisk Kulturhovedstad for børn.
Den regionale børneåbning af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 er et samarbejde mellem de 19 kommuner i Region Midtjylland, BUM - Netværk for Børne- og Ungekultur i Region Midtjylland, Dansehallerne, Alberte Winding, Jan Rørdam, Andreas Fuglebæk og Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Den officielle Ønskelandet-sang er skrevet af Alberte Winding, Jan Rørdam og Andreas Fuglebæk. Til sangen er der lavet en dans, som er skabt af koreograferne Mette Møller Overgaard og Esther Haugegaard og produceret "Ta' fat om dansen" af Dansehallerne. Dansen lever videre i hele 2017 som Årets Dans.

Børneåbning: Det sker

Odder Kommune: VitaPark Odder - 2300 børn- Dans, livemusik og udstillinger af børns egne produktioner. Åbent arrangement for alle borgere om eftermiddagen.Favrskov Kommune: Skjød Stadion - 1200 børn- Børn laver ønske-aktiviteter for, af og med hinanden omkring en stor træfigur. Koncert med Ulstrup Skoles 8. klasser på hjemmebyggede elektroniske instrumenter. Træfiguren antændes, vartegnet blusser op, klokkespil og korsang for alle om eftermiddagen.

Syddjurs Kommune & Norddjurs Kommune, Aarhus Lufthavn - 200 til 500 børn fra Kulturskolerne- Officiel åbning ved Udvalgsformænd Kirstine Bille og Else Søjmark. Musikalsk underholdning ved orkester og indslag ved Kulturakademiet.

Skanderborg Kommune, Skanderborg fælled - 400 børn- Sanseoplevelser i mørkelagt sal og fremvisning af sang og dans med lysshow. Officiel børneåbning med byrådspolitiker på festlig vis.

Se mere om udstillinger i forbindelse med børneåbningen på: www.boernekulturaarhus.dk

Annonce

Sang af Alberte

Over hele regionen er der blevet øvet på fællessangen "Ønskelandet", skrevet af Alberte Winding, Jan Rørdam og Andreas Fuglebæk.

Der er også blevet koreograferet en dans til sangen af Esther Haugegaard og Mette Møller Overgaard fra Dansehallerne, som i resten af 2017 er "Årets Dans".

Sang og koreografi kan ses i videoen nedenfor.

2017-direktør Rebecca Matthews vil være til stede til børneåbning i Silkeborg, Skanderborg og Holstebro. Hun ser frem til en begivenhedsrig dag med regionens børn:

- Børn og unge har en helt særlig plads i programmet for Aarhus 2017. Vi er den første Europæiske Kulturhovedstad, som åbner med events skabt af, for og med børn. Vi tilegner året som Europæisk Kulturhovedstad til det legende, innovative og til mennesker, der har modet og lysten til at gentænke. Børn har en kreativitet og umiddelbarhed, som udfordrer os alle til at gå på opdagelse i nye måder at arbejde, være og tænke på, så året som Europæisk Kulturhovedstad er i høj grad også børnenes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Lige nu kan du blive testet hele 16 steder i Aarhus Kommune: Få overblikket her

Aarhus

Dagens coronatal for Aarhus og omegn: Antallet af smittede stiger en smule igen

Annonce