Annonce
Kultur

Øst for Paradis slår dørene op: Vi skal passe på hinanden og se gode film

Øst for Paradis er igen klar til at tage imod publikum fra fredag 29. maj. Men kun på hvert andet sæde i biografen. Foto: Flemming Krogh
I kunstbiografen Øst for Paradis glæder Line Bjørn Daugbjerg Christensen sig til igen at kunne byde biografgængerne indenfor fra på fredag. Dog kun på hvert andet sæde i biografens sale.
Annonce

AARHUS: Tirsdag 10. marts kunne Øst for Paradis indvie biografens moderniserede foyer på 1. sal med champagne og taler. Men ikke mange gæster nåede at nyde de nyrenoverede omgivelser, for allerede dagen efter, lukkede Mette Frederiksen Danmark ned, og dermed også landets biografer.

Efter flere ugers corona-dvale har byens kunstbiograf i Paradisgade endelig fået lov til at genåbne for publikum, og det giver travlhed.

- Vi svinger støvekosten og er i gang med at tilrettelægge biografens daglige drift efter de flere siders retningslinjer, vi har fået fra staten, siger Line Bjørn Daugbjerg Christensen, der sammen med sin søster Ditte driver den gamle biograf.

De nye retningslinjer betyder, at biografen kun må have mennesker på hvert andet sæde i salene. Derfor skal billetsystemet 'kodes om', så kunderne ikke booke billetter lige ved siden af hinanden.

Samtidig må der heller ikke være så mange gæster i café og foyerer.

- Vi har målt op og skærmet af med plexiglas og tape. Her vil også være håndsprit til rådighed, og publikum bliver taget imod af en corona-guide, så vi er i fuld gang med forberedelserne, så det igen er trygt at gå i biografen og nyde sin film, fortæller Line Daugbjerg.

11. marts i år kunne biografen i Paradisgade indvie sin moderniserede foyer på 1. sal med taler og bobler, men glæden var kort, for dagen blev Danmark lukket ned for at tage hånd om corona-krisen. Fra på fredag kan publikum igen besøge byens kunstbiograf. Foto: Flemming Krogh
Annonce

- Fuldstændigt vildt

Efter en lang filmpause vælter det i disse dage ud med film, lyder det fra biografdirektøren.

- Så der er både premierefilm og gamle film med vedkommende historier på programmet, siger Line Daugbjerg.

To en halv måned med lukkede døre har givet en nedgang i omsætningen for første halvår af 2020.

- Men staten har haft nogle fine hjælpepakker, så vi har følt os hørt og passet på. Vi er som Art Cinema vant til at klare kriser selv, så det er vildt, at staten så hurtigt har trådt til. Når man ser sig omkring i verden, har vi intet at beklage os over, selv om vi selvfølgelig får et dårligt første halvår. Vi er ikke berørt personligt har kunnet beholde alle ansatte, så vi er bare glad for, at det er gået så godt i Danmark, siger Line Daugbjerg taknemmeligt.

Nu glæder hun sig "fuldstændigt vildt" til igen at kunne invitere publikum inden for i den nyistandsatte biograf, også selv om det kun er på hvert andet sæde.

- Det vigtigste er sikkerheden. Det skal være rart og trygt at gå i biografen. Det er dét, der tæller. Vi skal passe på hinanden og se gode film, og det kan vi faktisk godt, siger Line Daugbjerg.

- Vi skal passe på hinanden og se gode film, og det kan vi faktisk godt, siger Line Bjørn Daugbjerg Christensen, biografdirektør i Øst for Paradis, der genåbner efter to og en halv måneds corona-nedlukning. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Serbisk kantspiller skifter til AGF

Aarhus For abonnenter

Utilfredsheden på Katrinebjergskolen er stor: Manglende inddragelse, dårligt arbejdsmiljø og lærerflugt

Annonce