Annonce
Aarhus

Østjyder fældet af tysk narkosælger med millionforretning i børneværelset

Illustration: Nex

Under navnet "Shiny Flakes" opbyggede en tysk teenager en lukrativ forretning via salg af narko på det mørke net. Da tysk politi optrevlede sagen og anholdt manden, fandt man et sprængfarligt regneark, der nu får konsekvens for en række østjyder.

I et hjem i Odder sidder en ung mand foran sin computer. Med få klik får han downloaded en Tor-browser og får dermed via Tor-netværket mulighed for at kommunikere med hele verden - uden at efterlade digitale spor.

Via dette netværk sender han angiveligt en mail til en ung tysk mand, der sælger stoffer på nettet, og bestiller ifølge anklagen mod ham otte gange herunder blandt andet amfetamin.

Alt foregår på "dark web". Eller på dansk, mørkenettet, som er et skjult netværk, hvor ingen kan følge med i, hvad man foretager sig.

Og på den måde har den tyske mands kunder nok følt sig ret sikre på, at de kunne nyde deres rusmidler i fred og ro.

Men i disse uger indhenter netop de handlinger dog fire østjyder, der er blevet tiltalt for "at indføre amfetamin mm til Danmark".

Annonce

Narko på børneværelset

For at forstå de østjyske retssager, skal man to år tilbage i tiden, hvor det tyske politi optrevlede en af landets mest spektakulære narkosager og konfiskerede narko til en værdi af 4,1 mio. euro på et børneværelse i Leipzig.

Her boede en ung mand sammen med sin mor, og fra sit børneværelse i morens lejlighed havde den 20-årige under navnet "Shiny Flakes" på blot to år fået opbygget en kæmpe narkoforretning med tusindvis af kunder over hele Europa.

Via det mørke net sendte kunderne deres bestillinger, og få dage senere kunne blandt andre de østjyske kunder så finde deres varer i postkassen på privatadressen.

Én af disse pakker, der blev sendt ud i Europa, skulle dog vise sig at ødelægge millionforretningen for den unge tysker. Pakken havde ikke den korrekte porto på, og den fandt aldrig vej tilbage til afsenderen, da der ikke stod noget navn eller adresse.

Derfor blev pakken åbnet, og man fandt indholdet. På samme tid opdagede myndighederne i Tyskland flere af denne slags pakker i området omkring Leipzig, og derfor bad tysk politi 23 posthuse i Tyskland om at holde øje med lignende pakker. På den måde kunne man overvåge en række pakke-stationer og se, hvem der både sendte og modtog pakker.

Dark web

Krypto-markeder, Dark web eller Mørkenettet

Den skjulte del af internettet, hvor man skal bruge en anonym browser for at få adgang til det.

På mørkenettet findes en række markedspladser for illegale tjenester og varer, først og fremmest narko.

Man betaler for sin vare med den digitale møntfod bitcoin.

Sprængfarligt regneark

Efter at have skygget den unge mand fra Leipzig gennem længere tid, valgte tysk politi at slå til 26. februar 2015 på et tidspunkt, hvor den 20-årige mødtes med sin kurér, der skulle aflevere et nyt parti stoffer.

Den 20-årige opfangede hurtigt, at politiet havde afsløret ham, og spænede op i lejligheden, hvor han forsøgte at hive kabler ud af sin harddisk, men han blev arresteret, inden han nåede en harddisk, hvor der lå belastende materiale.

Udover harddiske og en bærbar computer, konfiskerede politiet også 320 kg stoffer fordelt i bokse på hylderne i børneværelset.

Med adgang til computerne startede et større efterforskningsarbejde, som viste sig at være guld værd. For på computeren lå et regneark over narkosælgerens kunder - med navn, adresse, bestilling og antal gram - og endda med farvekoder, der fulgte ordrens vej gennem systemet. Én farve for "ordren behandlet". En anden farve for "afsendt".

Med dette regneark i hånden kunne tysk politi tage kontakt til Europol og gennem dem til dansk politi, og videregive navne, adresser og antal køb foretaget af østjyske kunder, og Østjyllands Politi kunne så starte bilerne og anholde en række østjyder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Lad os nu udskifte den rædsel af en nationalsang!

Danmarks Radio markerede traditionen tro nytåret med rådhusklokker, fyrværkeri og DR Pige Koret. Men helt bemærkelsesværdigt præsenterede den nedsparede statsradiofoni en splinterny optagelse sammen med stjernemusikerne i Den Danske Strygekvartet. Og skulle man ikke have opdaget det på grund af almindelig træthed, buldrende brag, løsslupne champagnepropper, forvrøvlede onkler, berusede teenagere, gøende hunde eller festende naboer, kan du få lidt hjælp her! Der var nemlig et tydeligt budskab i repertoiret på de fire fremførte sange: Lad os nu få en nationalsang, som hæver sig over den bedagede, udtjente, lettere patetiske og banale Oehlenschläger-hymne, som vi og tidligere generationer er blevet plaget med siden 1819. Vel var det trange tider efter den ydmygende statsbankerot i 1813 og Norges farvel til unionen året. Lige så deprimerende var Frederik VI´s håbløse klamren sig til taberen Napoleon, selv om kongens rådgivere mindeligt bad ham skifte side i tide. Adam Oehlenschläger og jeg er faktisk begge to studenter fra Efterslægtsselskabets Skole, men vi bliver nok ikke enige om de lyriske kvaliteter i hans selvudnævnte ”Fædrelands Sang”. Det er jo så ravende banalt, at selv Richard Ragnvald fremstår som kunst. Og så er det galt! Der er et yndigt land, det står med brede bøge nær salten østerstrand.| Det bugter sig i bakke, dal, det hedder gamle Danmark og det er Frejas sal. Og for at understrege håbløsheden og de anstrengte rim napper vi altid sidste halvdel af og den 12.!! afsluttende strofe, når vi skal spille landskampe eller være højtidelige. Vort gamle Danmark skal bestå, så længe bøgen speiler sin top i bølgen blå.

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];