Annonce
Aarhus

Østjyder skal teste Camino-vandring fra Viborg til Aarhus

<p>Jacob Spange, der bor syd for Aarhus, har taget initiativ til en Camino-vandring fra Viborg til Aarhus. Mandag middag sender biskop i Viborg, Henrik Stubkjær, gruppen af sted ud på landet mod Aarhus.</p>

Jakob Spange kæmper for at skabe mere tillid i vores samfund. Nu laver han en Camino-vandring fra Viborg til Aarhus for at sætte fokus på emnet »Dem eller os«.

En fire meter høj giraf i træ rullende på en lille vogn skaber opmærksomhed på Samsø Festival i disse dage.

Den fire meter høje giraf skabte opmærksomhed på Samsø, da Jacob Spange og en håndfuld hjælpere trak af sted med den for at sætte fokus på emnet ?Dem og os... eller findes der noget tredje?? Privatfoto

Det er ildsjæl Jacob Spange, der er på besøg på festivalen for at gøre opmærksom på sit nye projekt: En Camino-vandring fra Viborg til Aarhus.

En vandretur over flere dage, hvor omkring 40 mennesker begiver sig ud på en rute fra Viborg til Aarhus for at skabe opmærksomhed om den mangel pa tillid, der pa flere mader sætter sit præg pa den tid, vi lever i.

Vandreturen er arrangeret af nonprofit-organisationen 'Dem og os...eller findes der noget tredje?'.

Vandringen, som foregår i den kommende uge, er en prøvetur forud for næste ar, hvor Aarhus er Europæisk Kulturhovedstad. I 2017 er det planen, at hele 500 mennesker fra hele verden skal vandre den samme tur.

»Nu prøver vi det af i år. Jeg fik idéen, da jeg var på Camino-vandring i Spanien sidste år. Jeg trængte til fordybelse og adspredelse i mit liv efter en skilsmisse og problemer med Statsamtet, da jeg også har to børn. Turen gjode noget godt ved mig. Jeg oplevede, at enkeltheden ved udelukkende at koncentrere sig om at vandre gjorde noget godt ved mig. På en måde skabte det en klarhed og en tro på at komme videre.«

I en tid med uro og terror i Europa har Jacob Spange valgt at lave sit eget bidrag til en bedre verden. En bestemt hændelse satte tanker i gang hos Jakob Spange:

»Terrorangrebet i et kulturhus i København 14. februar 2014 gjorde et stort indtryk på mig. Det var voldsomt, og jeg besluttede mig for at ville gøre noget selv. Noget der kan bidrage til at skabe tillid imellem de forskellige kulturer, vi har i vores land.«

Jakob Spange har oplevet en stigende interesse og opbakning og ikke mindst forståelse for sin idé, og han er slet ikke i tvivl om, at mange ønsker sig mere tillid mellem mennesker - og noget mindre 'Dem og os'.

Annonce

Mere end indvandrerdebat

»Det første, folk tænker pa, når de hører om mit projekt, er, at vi er en reaktion pa indvandrerdebatten, hvor det er åbenlyst, at begrebet 'Dem og os' ligger implicit i hele den måde, vi drøfter indvandring på. Men min idé rækker faktisk en del ud over den debat, idet jeg oplever, at der også er mangel på tillid i mange andre sammenhænge - sågar mellem hvide danske naboer, kollegaer eller familier. Og jeg mener faktisk, at tillid er en af de vigtigste dyder, hvis mennesker skal interagere med hinanden uden at skabe konflikt,« siger Jakob Spange.

»Vi vil gerne udbrede vores tillidsbudskab til så mange som muligt og gerne ud over de danske grænser. Og jeg er sikker på, at når 500 mennesker næste år vandrer sammen i en uge til den Europæiske Kulturhovedstad, vil det trods alt give en del opmærksomhed om budskabet,« fastslår Jakob Spange.

Men nu handler det om prøveturen, hvor der stadig er plads til flere.

»Vi håber, at mange østjyder er friske på at dukke op og gå med på en del af ruten. Det bliver en god oplevelse, hvor man kan tale med mange forskellige mennesker undervejs. Det hele handler om tillid,« forklarer Jacob Spange, som glæder sig til at komme i mål i Aarhus, hvor en flok kvinder med kurdisk baggrund vil stå klar med mad og opvisning med kædedans.

Giraffen i træ, som var med på Samsø, kommer ikke med på turen. Det er umuligt, når prøveturen er helt fra Viborg til Aarhus. Men måske får giraffen lov til at komme med rundt på en trailer, som bliver spændt fast til en af følgebilerne, som er med på prøveturen, og så kan giraffen skabe opmærksomhed på den måde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt plejehjem for demensramte borgere åbner i Aarhus

Aarhus

Livet i en fredet bygning: - Vi lever på husets præmisser

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce