Annonce
Østjylland

Østjyder valfarter til de smukke steder på Djursland - men de er gode til at holde afstand

De besøgende til Kalø Slotsruin holder afstand, når de passerer andre. Foto: Flemming Krogh
Påskesolen trak folk til Djursland, hvor Ebeltoft, Kalø og Trehøje var nogle af de mest populære udflugtsmål.
Annonce

DJURSLAND: Et par cykelryttere er hoppet på cyklerne igen efter at have rundet dagens mål – parkeringspladsen ved Kalø Slotsruin.

- Vi havde satset på at nå til Ebeltoft, men nu vender vi om her. Formen er ikke til mere, lyder det fra René Kodbøl Bygballe, som bor i Egå og hentede sin kammerat på vejen i Studstrup.

Nu triller de to lycra-klædte ryttere tilbage mod Rønde og videre mod Aarhus. René Kodbøl Bygballe har måttet aflyse en sommerhustur til Fanø, så han må nøjes med at hygge sig med sin kone og parrets fem måneder gamle baby, når han kommer hjem fra træningsturen.

- Senere i dag laver vi en digital påskefrokost med nogle venner. Vi aftaler, hvad vi skal spise, og så stiller vi en iPad på bordet, så nyder vi hinandens selskab på den måde, fortæller René Kodbøl Bygballe, der ellers har travlt i sit job med online-markedsføring i denne tid.

På parkeringspladsen på modsatte side af landevejen har to veninder parkeret deres hestetrailer. Nu venter en tur i det skønne vejr forude på deres heste.

- Vi rider normalt flere gange om ugen sammen. I dag to vi turen hertil Kalø, siger Anette Andersen, fra Karlby ved Hornslet.

Hun har aflyst en tur med sin mand til Rømø, hvor hun skulle have været på et spa-ophold. Veninden Lone Skrubbeltrang fra Skødstrup har også ændret planer på grund af corona. En sommerhustur til Skagen er droppet, så hun må nøjes med en dagstur på hesteryg.

De to veninder, Anette Andersen (th) og Lone Skrubbeltrang, tager på tur med en 'heste-afstand' imellem sig. Foto: Flemming Krogh
Annonce

Par-tur afløser påskeforkost

Parkeringspladsen er ved at være fyldt godt op med biler. Mange familier og vennepar går mod slotsruinen. I behørig afstand til andre - som myndighederne anbefaler.

Den kuperede landevej mod Ebeltoft er trafikeret. Mange østjyder har valgt at tage turen til det naturskønne område. På den ene af bakkerne i Trehøje blæser en frisk vind. Den får hurtigt sendt en flok besøgende tilbage til parkeringspladsen i det smukke område med udsigt i mange retninger.

I Ebeltoft holder dagligvarebutikkerne ekstraordinært åbent. Formålet er at undgå, at mange handler ind på samme tid. Foran Føtex er der stadig ledige parkeringspladser, selvom mange handler ind til påskedagene.

- Vi handlede lidt ind her i aftes, hvor der var mange mennesker i Føtex. I dag er det ikke så slemt, lyder det fra Jan Svendsen, der har en pose dagligvarer i den ene hånd.

Til dagligt bor han i Hornslet med sin samlever, Merete Hue. Parret skulle have nydt en påskefrokost med Jan Svendsens familie. Den har corona-krisen aflyst.

Som erstatning har parret lejet et sommerhus i Ebeltoft.

- Vi arbejder begge hjemme i denne tid, så vi trængte til at komme ud og se noget andet, forklarer Merete Hue, der har købt en fodbold.

- Der ligger en lille fodboldbane tæt på sommerhuset. Dér kan Jan og jeg spille sammen, siger Merete Hue.

Annonce

God plads på stranden

Få kilometer fra Ebeltoft er tre kite-surfere ude på vandet ved stranden på Ahl. To af dem er begyndere og nøjes med at have den store drage med ud i det lave vand - for at øve styringen af den levende drage.

Den tredje kitesurfer suser rutineret hen over vandoverfladen.

- Det er så lækkert. Hvis du venter lidt, kommer der garanteret mange flere kitesurfere på vandet, lyder det fra der erfarne surfer, Stan Stanev, da han kommer på land i en kort pause.

Surferen, der har bulgarsk baggrund, bor på 12. år i Aarhus. Til dagligt arbejder han med hjælpemidler på Skejby Sygehus. Nu har han fri, og kan nyde den friske vind fra nordvest ved den hyggelige Ahl Strand, som langt fra er overbefolket.

Udsigten fra Trehøje på Mols er ubetalelig på en solbeskinnet forårsdag. Foto: Flemming Krogh
Annonce

Politiet: Folk holder afstand

Østjyllands Politi fortæller, at de vil være til stede på gaden og sondere de populære udflugtsmål i Østjylland, selvom folk generelt er gode til at holde afstand. Det gør de for at sikre sig, at folk overholder reglerne om ikke at stimle sammen for at undgå smittespredning med coronavirus.

- Vi ved godt, hvor folk samles, og der vil vi være til stede. Udgangspunktet er at vi tager en dialog med folk om at passe på, men hvis man ikke vil efterleve det eller der er eksempler på gentagne overtrædelser kommer bødeblokken frem, siger Jes Frederiksen, vagtchef ved Østjyllands Politi.

Han understreger, at det indtil videre er gået rigtigt fint:

- Jeg synes generelt, at folk opfører sig meget ansvarligt og respekterer og ved, at der skal holdes afstand.

Stranden på Ahl ved Ebeltoft er ikke overrendt i disse dage. Her er plads til både kitesurfere og folk på gåtur. Foto: Flemming Krogh
Den brostensbelagte gågade i Ebeltoft er ret øde denne dag. Foto: Flemming Krogh
Parret Merete Hue og Jan Svendsen må nøjes med hinandens selskab i påsken, da familiefrokosterne er aflyst. Foto: Flemming Krogh
Stan Stanev giver opvisning på sit kite-board. Foto: Flemming Krogh
Cykelrytteren René Kodbøl Bygballe har mistet sin makker for en kort stund, så nu må han sætte tempoet op for at indhente ham. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Aarhus

Dagens coronatal for Aarhus: Fortsat lille stigning i antallet af nysmittede

Annonce