Annonce
Alarm 112

Østjyllands Politi advarer om ny form for tricktyveri: To østjyder narret samme dag

Politiet blev søndag kontaktet af to mænd, der var blevet snydt af personer, som sagde, at de kunne fortælle, hvor deres stjålne udstyr befandt sig. Genrefoto: Johan Gadegaard
To mænd blev søndag franarret 5000 kroner hver, da de blev kontaktet af en ukendt person, som sagde, at han kunne fortælle, hvor deres stjålne udstyr befandt sig.
Annonce

AARHUS/ØRSTED: Søndag blev to personer franarret 5000 kroner i henholdsvis Aarhus og Ørsted. I begge tilfælde havde de to østjyder efterlyst stjålen udstyr via sociale medier.

Den første sag var en 24-årig mand fra Aarhus, som havde fået stjålet sit fotoudstyr for nogle måneder siden. Han havde efterlyst det via Facebook og blev søndag ringet op af en ukendt person, der fortalte, at han vidste, hvor udstyret befandt sig.

Han ville gerne fortælle den 24-årige, hvor det var, hvis han fik en findeløn på 5000 kroner. Den 24-årige overførte beløbet til en bankkonto og fik oplyst en adresse, hvor han kunne finde udstyret. Personerne på den pågældende adresse kendte dog intet til udstyret, da den 24-årige troppede op.

Senere samme dag blev en 39-årig mand fra Ørsted udsat for et lignende svindelnummer. Han havde efterlyst nogle stjålne højtryksrensere og noget andet udstyr til rensning på Facebook. Klokken 16 søndag blev han kontaktet af en person, der kunne fortælle, hvor det hele befandt sig, hvis han fik 5000 kroner i findeløn. Den 39-årige synes, at personen virkede troværdig og overførte pengene til en bankkonto og fik en adresse.

I hans tilfælde var resultatet dog det samme som hos århusianeren tidligere på dagen.

Østjyllands Politi er ikke tidligere stødt på denne fremgangsmåde og opfordrer offentligheden til at tænke sig grundigt om, når man efterlyser stjålne genstande via sociale medier.

- Lad være med at skrive dit telefonnummer på en sådan efterlysning, da du risikerer, at nummeret bliver misbrugt. Og lad være med at overføre penge til en person, du ikke kender, før du har sikret dig, at du faktisk også får de genstande, som du er blevet lovet, skriver Østjyllands Politi i tirsdagens døgnrapport.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce