Annonce
112

Østjyllands Brandvæsen måtte indkalde forstærkning: Det vestlige Aarhus hærget af talrige brande

Østjyllands Brandvæsen havde en travl nat. Her er det dog fra en slukning natten til søndag i Langkærparken. Foto: Local Eyes
Containere og biler sat i brand i Gellerup og den nordlige del af Aarhus V. Brandvæsnet måtte have hjælp fra Hørning og Skanderborg. 17-årige mand er oven på nattens begivenheder sigtet for forsætlig brandstiftelse.
Annonce

AARHUS: Det har været en travl nat for Østjyllands Brandvæsen, der i fire timer nærmest kørte direkte fra den ene brand til den anden i Gellerup og den nordlige del af Aarhus V.

Ifølge vagtchef hos Østjyllands Politi Anders Brix Christensen skete de første udrykninger umiddelbart efter klokken 23 mandag aften og fortsatte frem til cirka 03.15.

- I det tidsrum var vi ude til 20 indsatser, fortæller han tirsdag morgen til Århus Stiftstidende.

Det er primært containere, der har været brand i, men også biler og en enkelt truck på en byggeplads er blevet brændt af. Vagtchefen er ikke i tvivl.

- Det er helt sikkert påsatte brande.

En enkelt gang blev der skudt med fyrværkeri mod brandvæsenet, der ellers fik ro til at slukke brandene.

Travlheden betød, at Østjyllands Brandvæsen måtte indkalde forstærkninger for at klare situationen.

Hovedparten af den styrke, der er på vagt, var nemlig fuldt beskæftiget med at slukke brandene. Derfor blev deltidsstyrken fra brandstationen i Ny Munkegade indkaldt, ligesom der blev hentet forstærkning fra Hørning og en indsatsleder fra Skanderborg.

Det ekstra mandskab stod så klar til at slukke eventuelle brande i resten af byen, mens der var travlt i Gellerup og den nordlige del af Aarhus V.

Annonce

17-årig anholdt

En 17-årig mand blev anholdt på Dortesvej i forbindelse med politiets tilstedeværelse i Gellerup, fortæller Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Han blev set gemme en plastdunk med brandbar væske, hvorefter han blev tilbageholdt af politiet. Det lykkedes ham i første omgang at stikke af fra politiet, men han blev hurtigt indhentet af en politihund. Den 17-årige mand blev efterfølgende sigtet for forsætlig brandstiftelse og fornærmelig tiltale mod politiet.

Østjyllands Politi har i forlængelse af brandene øget patruljeringen i området. Den mobile politistation vil desuden holde forskellige steder i Gellerup og resten af visitationszonen i eftermiddag og aften.

Annonce

Påsatte brande i Viby

De påsatte brande i Gellerup mandag aften kom i kølvandet på flere påsatte brande i Skraldespande i Viby tidligere på aftenen mandag.

Omkring klokken 19 var brandfolk i i området omkring Kaj Munks Vej i Viby for at slutte adskillige påsatte brande i skraldespande.

- Der var brand i flere skraldespande med et par hundrede meters mellemrum, og det er ikke tilfældigt, det sker, sagde indsatsleder hos Østjyllands Brandvæsen, Anders Brix Christensen, til Århus Stiftstidende mandag aften ved 19-tiden.

Natten til søndag brændte desuden fire biler i Langkærparken ved Tilst.

Østjyllands Politi efterforsker nu sagerne og vil meget gerne høre fra vidner, der har viden om brandene, på telefon 114 eller ved henvendelse til betjentene i den mobile politistation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Krav om mundbind i busser og letbane: Smilet er gemt af vejen i Smilets By

Annonce