Annonce
Aarhus

Østjyllands Politi advarer om fup-fælde: Onsdag gik det udover 28-årig mand fra Aarhus

Modelfoto: Diego Cervo/Panthermedia/Ritzau Scanpix
Sælgere på Den Blå Avis bliver i øjeblikket snydt af købere, der viser falske kvitteringer, og det fik en århusianer onsdag at føle.

AARHUS: Østjyllands Politi modtog onsdag en anmeldelse fra en 28-årig mand, der havde fået stjålet sin bil.

Det troede han ikke i første omgang, da han selv havde afleveret nøglerne til de personer, der kørte væk.

Han troede i stedet, han havde solgt bilen til dem. Bilen var til salg på DBA, og han havde derfor lavet en aftale med en potential køber, som klokken 22.00 ankom til den 28-åriges bopæl i det centrale Aarhus.

Først fik de to mænd en prøvetur, hvorefter de gav udtryk for at ville købe bilen.

Den ene af de to mænd viste den 28-årige en kvittering på sin telefon for en bankoverførsel på 60.000 kroner, og derfor udleverede den 28-årige bilnøglen. Senere fandt han dog ud af, at der ikke var overført penge, og derfor efterlyser Østjyllands Politi nu de to mænd, der beskrives som:

A:

 • Afrikansk af udseende
 • 25-30 år
 • 185-190 cm høj
 • Spinkel af kropsbygning
 • Brun hud
 • Kort, krøllet sort hår
 • Talte dansk
 • Var iført sort dynejakke, cowboybukser og sorte sko

B:

 • Afrikansk af udseende
 • 25-30 år
 • 190-195 cm høj
 • Spinkel af kropsbygning
 • Brun hud
 • Kort, sort hår
Annonce

Tjek din konto

Østjyllands Politi hører gerne fra personer, der kan have oplysninger om de to mænd på telefon 114.

Samtidigt advarer politiet om falske købere, som man lige nu ser flere eksempler på.

Især er der flere sager, hvor gerningsmænd fremviser falske kvitteringer for overførsler, og politiets råd er derfor, at man altid skal sikre, at pengene er gået ind på sin konto, inden man udleverer en vare.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus

Nye patienter i isolation: Danskere testes for coronavirus i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce