Annonce
Alarm 112

Østjyllands Politi: Derfor var der helikoptere i luften over Aarhus i weekenden

Både fredag, lørdag og søndag havde politiet helikoptere i luften over Aarhus. Billedet her er fra søndag. Foto: Jens Thaysen
Flere århusianere fik spoleret deres nattesøvn af helikopterstøj i weekenden, nu fortæller politiet overordnet hvorfor - men holder detaljerne tæt til kroppen.

AARHUS: Det er næppe gået mange århusianeres næse forbi, at der har været en eller flere helikoptere i luften over byen i weekenden.

Specielt i området omkring Åbyhøj har der været flere henvendelser om helikopterstøj i de sene aften- og nattetimer fredag, lørdag og søndag.

- Det har alle tre dage haft forbindelse til den eftersøgning, vi havde af en formodet flugtbilist, forklarer kommunikationsrådgiver Jakob Christiansen fra Østjyllands Politi.

Annonce

Eftersøgningen, som der refereres til, er jagten på 20-årige Mohamad Tarek Younes, der er mistænkt for at have kørt en betjent ned fredag aften. Mandag blev han foreløbig varetægtsfængslet i fire uger efter et lukket grundlovsforhør.


Vi har også selv fået henvendelser fra mange borgere, der har fået forstyrret deres nattesøvn, og det er vi selvfølgelig kede af...

Jakob Christians, Østjyllands Politi


Holder kortene tæt til kroppen

På spørgsmålet om, hvad helikopterne skulle bruges til, er Østjyllands Politi dog mere fåmælte.

- I den her slags sager vil det altid være en konkret vurdering, hvilke politi-taktiske værktøjer der giver mening at bruge. Her vurderede vi, at helikopterne kunne være et meget nyttigt værktøj i vores indsats for at pågribe den eftersøgte, men vi ønsker ikke at uddybe vores taktiske overvejelser, siger Jakob Christiansen.

Politiet ønsker heller ikke at uddybe, hvor mange helikoptere, der har været i brug, eller hvor præcist de har fløjet.

Annonce

Ødelægger nattesøvnen

Flere borgere har henvendt sig til Århus Stiftstidende, fordi helikopterstøjen har gjort det vanskeligt for dem at sove i weekenden. De undrer sig specielt over, hvilken gavn en helikopter kan gøre om natten.

- Vi har også selv fået henvendelser fra mange borgere, der har fået forstyrret deres nattesøvn, og det er vi selvfølgelig kede af, og det beklager vi, men vi gjorde det, fordi vi syntes, det var nødvendigt for at få pågrebet den formodede gerningsmand, siger Jakob Christiansen.

Da Østjyllands Politi tidligere har bragt navn og billede på den omtalte flugtbilist, og da begge dele har været fremme i adskillige medier, vælger Århus Stiftstidende fortsat at bringe mandens navn.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Klubhus på Tangkrogen har været tre år undervejs: Forening har millionerne klar, men byggetilladelsen trækker ud

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt gulvtæppe på rådhuset: Aarhus Kommune kan spare millioner ved at vælge nyt tæppe fra lokalt firma

Byudvikling For abonnenter

Træt torv skal friskes op: Mere grønt, røde bænke og granitbelægning - men der skal fortsat være plads til de 'skæve eksistenser'

Sport

Skanderborg Aarhus-spiller overvejer karrieren efter problemfyldt sæson

Østjylland

Søndag aften begynder en måneds vejarbejde på motorvejen mellem Randers og Aarhus: Her er planerne for trafikken

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

AGF

Selv på dødsgangen var David Nielsen firmaets mand, men nu er han der ikke længere til at tage skylden - pilen peger på sportschefen herfra

Byudvikling For abonnenter

Molslinjen er væk og tilbage står et mærkeligt tårn: Hvad er det? Og får det lov at overleve, når Aarhus Ø kommer buldrende?

Alarm 112

Stjal parfume i Magasin lørdag - søndag blev de udvist af Danmark i seks år

Byens Bedste

Kom med dit bud: Hvem skal være med i Byens Bedste?

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Aarhus

DSB afprøver nyt venteområde: - Der var mangel på ventepladser

AGF For abonnenter

Analyse: AGF sluttede ét sølle point over nedrykningsstregen, og derfor venter der et stort arbejde i sommerens transfervindue

AGF

Disse spillere forhandler AGF kontraktforlængelse med - og en er på vej ud

Annonce