Annonce
Aarhus

Østjyllands Politi efter overfald på politiker: Ikke noget der tyder på politisk motiv

Dansk Folkepartis Hans Kristian Skibby var mandag udsat for en grim oplevelse på letbanestationen Klokhøjen ved Lisbjerg. Her blev han overfaldet af en 23-årig mand. Arkivfoto: Henrik Lund og Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Hans Kristian Skibby (DF) blev mandag overfaldet på en letbanestation i Lisbjerg. Politiet mener ikke, at overfaldet var politisk motiveret, oplyser Østjyllands Politi.
Annonce

AARHUS: Medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti Hans Kristian Skibby blev mandag overfaldet på Aarhus Letbanes station Klokhøjen ved Lisbjerg. En 23-årig mand gik meget tæt på Hans Kristian Skibby, der efterfølgende har forklaret til Østjyllands Politi, at manden pludselig sprang et skridt frem og slog DF'eren på det højre øre og råbte "Så kan du lære det".

Umiddelbart efter overfaldet var der gisninger om, hvorvidt angrebet på politikeren var politisk motiveret.

- Jeg er jo valgt i området, og han gik direkte efter mig, så sammenholdt med hans kommentar er der meget, der tyder på, at det handler om mig som politiker. Så jeg er da chokeret over det, sagde Hans Kristian Skibby til B.T..

Østjyllands Politi kunne mandag ikke fortælle, hvorvidt overfaldet var politisk motiveret eller ej.

- Vi har anholdt den formodede gerningsmand, mens han stadig var på stationen. Han er sigtet for vold og skal nu afhøres. Vi kender derfor ikke et motiv til overfaldet endnu, sagde kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi Jakob Christiansen.

Tirsdag meddeler Østjyllands Politi så, at overfaldet tilsyneladende ikke er politisk motiveret.

- På de oplysninger vi har, er der ikke noget, der tyder på, at det er politisk motiveret, forklarer Jakob Christiansen.

Den 23-årige er derfor "kun" sigtet for vold. Østjyllands Politi fortsætter imidlertid efterforskningen i forsøget på helt af afdække voldsepisoden.

Efter Århus Stiftstidendes oplysninger indgår blandt andet Aarhus Letbanes overvågning fra letbanestationen i efterforskningen.

Annonce

Skulle se på udbygningsplaner for letbanen

Hans Kristian Skibby var inviteret til Østjylland i sin egenskab af transportordfører for Dansk Folkeparti, hvor han blev vist rundt af Mads Nicolajsen, der er medlem af Letbanerådet, bestyrelsen i Midttrafik og medlem af Kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune valgt ind for SF.

Hans Kristian Skibby overtog transportordførerskabet fra Kim Christiansen, der ikke blev valgt ind ved seneste valg til Folketinget.


- Jeg synes, det var flot arbejde af politiet. De handlede meget hurtigt, reagerede professionelt og foretog en anholdelse der foregik så forholdsvis stille og roligt, som det kan lade sig gøre.

Mads Nicolajsen, medlem af Letbanerådet og vidne til overfaldet


Ved forsøget fik Hans Kristian Skibby blandt andet vist de udbygningsplaner, der er for letbanen og blev præsenteret for de muligheder som Samspil 2030 giver for den kollektive trafik i Aarhus og Østjylland.

Mads Nicolajsen er glad for at Østjyllands Politi handlede hurtigt efter voldsepisoden på Klokhøjen.

- Jeg synes, det var flot arbejde af politiet. De handlede meget hurtigt, reagerede professionelt og foretog en anholdelse der foregik så forholdsvis stille og roligt, som det kan lade sig gøre, siger han til Århus Stiftstidende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF For abonnenter

AGF-karakterer: Alt for mange ramte helt ved siden af i Slovenien

Annonce