Annonce
112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Efter en dramatisk dag, hvor en 52-årig mand blev skudt i benet af politiet, og der efterfølgende opstod optøjer mellem masklerede unge og politiet, holdt Østjyllands Politi pressemøde fredag aften. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
En 52-årig mand er uden for livsfare efter, at han blev skudt i benet af politiet ved en Rasmus Paludan-demonstration i Digterparken fredag eftermiddag. To betjente blev ramt under efterfølgende optøjer.

AARHUS: Østjyllands Politi holdt fredag aften et såkaldt "doorstep" - et kort pressemøde uden for politigården - efter en dramatisk fredag, hvor en 52-årig mand dukkede op til en Rasmus Paludan-demonstration bevæbnet med kniv, og da han ikke efterkom politiets ordrer blev han skudt i benet og anholdt.

Efterfølgende opstod der optøjer på Gudrunsvej overfor Digterparken, hvor unge maskerede sig, kastede med sten og fyrværkeri mod politiet.

- Vi er stadig så tidligt i efterforskningen, at jeg ikke kan sige noget om et motiv. Vores betjente er først ved at komme hjem og skrive deres rapporter, så det kan vi endnu ikke sige noget om. Men der er en del videoer fra selve episoden, og dem skal vi selvfølgelig også have set igennem. Det vi kan sige er, at den 52-årige gik ind bag politiets afspærring bevæbnet med en kniv, hvor han blev råbt an, og der blev affyret et varselsskud, men han nægtede at lægge kniven, sagde chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

På videoerne lyder det som om, den 52-årige mand råber noget. Det er politiet opmærksom på, men fredag aften kunne man ikke komme nærmere, hvad det var, manden skulle have råbt.

Den 52-årige blev efter skudepisoden kørt på hospitalet og var fredag aften uden for livsfare. Han bor selv i Aarhus V oplyste Østjyllands Politi.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed er nu i gang med at undersøge skudepisoden, hvilket er normal procedure, når en betjent har affyret skud. Derfor ønskede chefpolitiinspektøren ikke at udtale sig om selve skudepisoden.

Maskerede sig og kastede med sten

Mens den 52-årig blev anholdt, blev Rasmus Paludan kørt væk i sikkerhed af politiet. På Facebook har Stram Kurs-partilederen selv udtrykt, at "en mand angreb mig med kniv ved Gellerupparken".

- Det er for tidligt at sige noget om motivet, vi er stadig i den indledende efterforskning, sagde Klaus Arboe Rasmussen.

Efter skuddramaet ved Digterparken opstod der optøjer på den modsatte side af Åby Ringvej, hvor en række unge maskerede sig og kastede sten og fyrværkeri mod politiet. To betjente blev ramt men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Derfor var politiet også massivt til stedet. Ved 17-tiden var der igen ro i området.

Østjyllands Politi følger situationen i området tæt.

- Vi har mange betjente i området, og vi vil hen over weekenden være ekstra til stede i det vestlige Aarhus for at skabe ro derude, sagde Klaus Arboe Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Aarhus

Undrer du dig også? Hvorfor er der blå plastre på havneskulptur?

Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Annonce