Annonce
Aarhus

Østjyllands Politi nedlægger hotspot-områder i Aarhus

Politiet holder fast i patruljeringen for at se om restriktionerne overholdes. Foto: Scanpix
Chefpolitiinspektør opfordrer til, at de nye corona-restriktioner også overholdes ved private sammenkomster.
Annonce

AARHUS: Østjyllands Politi har besluttet at nedlægge de nuværende hotspots-områder i Aarhus og Randers midtby.

Sådan lyder det i en melding fra politiet, der dog understreger, at de hurtigt kan blive genetableret, hvis der bliver behov for det. Samtidig vil der være øget patruljering i området for at sikre, at corona-retningslinjerne bliver overholdt.


Vi kan se, at der er meget stille i gadebilledet om aftenen og natten, hvilket jo er helt, som det skal være i disse tider, men vi er bekymrede for, hvis festen flytter hjem på kollegieværelset eller i bofællesskabet, hvor man så kan blive mange mennesker samlet på meget lidt plads og glemmer alt om afstand og håndhygiejne.

Klaus Arboe Rasmussen, chefpolitiinspektør


Chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen tilføjer, at det ikke bare er i bybilledet, at de ny-indførte restriktioner skal overholdes.

- Vi kan se, at der er meget stille i gadebilledet om aftenen og natten, hvilket jo er helt, som det skal være i disse tider, men vi er bekymrede for, hvis festen flytter hjem på kollegieværelset eller i bofællesskabet, hvor man så kan blive mange mennesker samlet på meget lidt plads og glemmer alt om afstand og håndhygiejne, siger han.

Annonce

Maksimalt ti personer

Østjyllands Politi minder om, at der maksimalt er ti personer samlet i private hjem, og at man maksimalt har kontakt med ti personer ud over ens kontakter i husstanden, på arbejdet, fritidsaktiviteter etc.

- Hvis man alligevel mødes til private sammenkomster, så opfordrer vi til, at man, eksempelvis på kollegier eller i bofællesskaber, forinden laver nogle fælles aftaler om, hvordan man bedst muligt kan leve op til myndighedernes anbefalinger om, hvordan man samles i en coronatid,” siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

Tirsdag deltog Østjyllands Politi i et online dialogmøde med ungekriseledelsen i Aarhus, hvor der blandt andet blev talt om netop udfordringen med at skabe coronavenlige, alternative og trygge rammer til private sammenkomster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Kører letbanen, er den forsinket eller helt aflyst? Passagererne savner informationer på stationerne

Annonce