Annonce
Aarhus

Østjyllands politi roser og advarer århusianerne: - Hold afstand i påsken

Det østjyske betjente har været en del på gaden i nedlukningsperioden, hvor man har holdt øje med og vejledt folk om at holde afstand. Foto: Flemming Krogh
I tre uger har borgerne i Aarhus fulgt myndighedernes retningslinjer om at holde afstand og i videst muligt omfang blive derhjemme. Nu opfordrer borgmesteren og politiet til at holde fast – også når det bliver påske.

AARHUS: Det går godt med at holde afstand i Østjylland, lyder det fra Østjyllands Politi fredag morgen.

Her kan man fortælle, at man de seneste tre uger har fået 20 henvendelser om dagen i snit fra borgere, der vil anmelde folk, der ikke følger anvisningerne.

De fleste henvendelser har drejet sig om større forsamlinger på flere end 10 personer. Og langt de fleste kommer fra Aarhus.

- Langt størstedelen af de henvendelser, vi får, er fra borgere i Aarhus Kommune. Det er nok meget naturligt i en storby med mange indbyggere, hvoraf mange bor i lejligheder og søger mod de samme grønne områder. Men så meget desto vigtigere er det, at vi bliver ved med at hjælpe hinanden med at mindske smitten ved at sprede os og holde afstand. Nu skal vi holde fast og holde ud, siger fungerende politidirektør i Østjyllands Politi, Marian Thomsen.

Annonce

Hold fast

Meldingen om, at det generelt går godt i Aarhus med at følge anvisningerne, bliver bakket op af byens borgmester, der sammen med politiet bruger anledningen til at minde om, at det forsigtigheden skal fortsætte i påsken.

- Borgerne i Aarhus Kommune fortjener en stor ros. Det er vanskelige tider for mange, men det er vores oplevelse, at både borgere og butikker generelt er meget opmærksomme på retningslinjerne. Nu skal vi holde ud og holde ved. Vi har opnået meget, og det må vi ikke sætte over styr, siger Jacob Bundsgaard, der opfordrer århusianerne til at undgå at klumpe sammen i påsken.

- Drop de traditionelle påskefrokoster og find i stedet på nye måder at være sammen. Gå en tur i det fri, men undgå at klumpe sammen der, hvor alle andre er - for eksempel ved Tangkrogen eller i Riis Skov. Gå nye veje og tag de fjerne stier, så vi kan blive ved med at passe på hinanden, siger Aarhus-borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tæt trafik på Helgenæs skaber debat

Annonce