Annonce
Navne

Østjysk DGI-formand takker af efter 23 år

Hans Jørgen Hvitved har siden 1997 været breddeidrættens formand hos DGI Østjylland, men nu giver han stafetten videre. Foto: Jens Astrup

Hans Jørgen Hvitved har siden 1997 været breddeidrættens formand hos DGI Østjylland, men nu giver han stafetten videre. Til foreningens årsmøde 26. marts i DGI-Huset i Aarhus aflægger han nemlig sin sidste årsberetning. Formanden har besluttet at overlade posten til nye kræfter.

"Det bliver specielt at takke af efter mange år i foreningsverdenen. Det østjyske foreningsliv har aldrig stået stærkere, så jeg forlader posten med en rigtig god fornemmelse", siger han i en pressemeddelelse.

Den nu 62-årige blev kursusansvarlig i badmintonudvalget i det daværende Randersegnens Gymnastik- og Idrætsforeninger, RGI, fra DGI's dannelse i 1992. I 1995 blev han næstformand for RGI, og to år senere blev han formand. DGI Østjylland opstod, da RGI fusionerede med Århusegnenes Gymnastikforening i 2006, og i den anledning blev Hans Jørgen Hvitved valgt til formand. Ud over formandsposten hos DGI Østjylland har han i 24 år været hovedformand for Ebeltoft IF.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce