Annonce
Indland

Østjysk mand knaldet: Kørte 230 km/t og overhalede en civil politibil

En 26-årig mand fra Randers kørte 230 km/t på motorvejen. Arkivfoto

En 26-årig mand fra Randers kan se frem til en dyr bøde efter han kørte vanvidskørsel søndag morgen ved Vojens.

INDLAND: Det bliver rigtig dyrt for en 26-årig mand fra Randers, at han valgte at køre ræs på motorvejen søndag morgen. Han var muligvis på vej hjem i en BMW E70 personbil, da han ud for Vojens frakørslen kom drønende med 230 km/t og på sin vej nordpå overhalede en civil politibil.

Betjenten valgte at optage forfølgelsen, og det lykkedes at indhente og få standset den fartgale mand. Det lykkedes klokken 07.13.

Det viste sig, at manden i forvejen havde fået inddraget sit kørekort. Nu venter der ham et ubetinget frakendelse samt en ret stor bøde. Alene for hastighedsovertrædelsen bliver det 4500 kroner for den almindelige overskridelse med 100 km/t.

Oveni kommer 5500 kroner i højhastighedstillæg. Derudover skal han betale de pligtige 500 kroner til offerfonden. Så det bliver alene på 10.500 kroner. Oveni kommer bøden for at køre uden kørekort. Størrelsen på den afhænger af, om han har gjort det før. Første gang koster det 7000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce