Annonce
Aarhus

Østjysk projekt får støttekroner fra EU: Ny digital platforme skal styrke indlæring af de naturvidenskabelige fag

De to fysiklærere fra Grenaa Gymnasium Claus Løvgren (tv.) og Kasper Severinsen står i spidsen for den nye digitale platform. Foto: Grenaa Gymnasium
To fysiklærere fra Grenaa Gymnasium står i spidsen for en ny digital platform, der skal styrke elevernes faglige niveau.
Annonce

GRENAA: En ny digital platform skal være med til at styrke elevernes indlæring i de naturvidenskabelig fag. Platformen har fået navnet Mobile Game og er et nyt projekt, der er sat i søen af to fysiklærere Claus Løvgren og Kasper Severinsen på Grenaa Gymnasium.

Platformen skabes samarbejde med to skoler i Portugal og Kroatien og IT-virksomheden Ingenious Knowledge, og har fået bevilget 175000 euro fra EUs uddannelsesprogram Erasmus+, hvoraf de 400.000 danske kroner går til Grenaa Gymnasium.

- For nogle elever er det en barriere at skulle lære ved hjælp af bøger, siger Claus Løvgren Madsen, som er den ene af de to fysiklærere bag projektet.

- Vores projekt går derfor ud på at udvikle en digital spil-platform, hvor de skal besvare faglige spørgsmål for at komme igennem spillet og at sværhedsgraden stiger efterhånden som eleven bliver dygtigere, siger han.


Vores projekt går derfor ud på at udvikle en digital spil-platform, hvor de skal besvare faglige spørgsmål for at komme igennem spillet og at sværhedsgraden stiger efterhånden som eleven bliver dygtigere

Claus Løvgren


Lærerne understreger, at den nye platform ikke er tiltænkt som en erstatning af undervisning i lokalet og laboratoriet.

- Men læreren har de jo kun i timerne. En digital platform kan de tilgå når de vil, siger Kasper Severinsen og tilføjer, at spillet med tiden kan udvikles til at blive adaptivt.

- Det vil sige, at computeren via spillet følger med i elevens faglige niveau og tilpasser spørgsmålene til den enkelte elev, så eleven lærer i sit eget tempo.

Spillet er stadig ikke skabt, men eksisterer blot på idebasis, fortæller de to lærere.

- Vi skyder det i gang på et todages-seminar her i starten af november. Vores partnere skulle være kommet til Grenaa, men nu bliver det nok online i stedet for på grund af corona-situationen, fortæller Claus Løvgren.

I de kommende vintermåneder rammer projektet så elever på Grenaa Gymnasium, som skal være testpersoner i forbindelse med udviklingen af spillets faglige indhold, og det er planen at en betaversion af spillet er klar i foråret, så det kan afprøves af elever.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Kører letbanen, er den forsinket eller helt aflyst? Passagererne savner informationer på stationerne

Annonce