Annonce
Aarhus

Østjysk Venstre-profil er tavs om donationer for 100.000 kroner

Britt Bager, Venstres politiske ordfører, vil ikke kommentere på sagen, hvor en selskabsejer donerede i alt 100.000 kroner anonymt til hende. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Venstres politiske ordfører, Britt Bager, der er valgt i Østjylland, vil fortsat ikke svare på spørgsmål om anonyme donationer i 2015.
Annonce

København. Det er endnu uvist, hvordan Venstres politiske ordfører, Britt Bager, der er valgt i Østjylland, forholder sig til sagen om anonyme donationer, som hun fik i forbindelse med valgkampen i 2015.

Britt Bager ønskede tirsdag inden Venstres gruppemøde ikke at svare på spørgsmål om sagen, hvor en selskabsejer donerede i alt 100.000 kroner anonymt til hende.

Loven siger, at partier og politikere skal offentliggøre identiteten på donorer, som giver mere end 20.000 kroner i støtte.

Donationen var delt op i fem donationer på hver 20.000 kroner fra selskaber, der var ejet af den samme person.

Dermed er manøvren ikke ulovlig. Men juraprofessor Jørgen Albæk Jensen fra Aarhus Universitet udtalte i sidste uge til Politiken, at der er tale om et egentligt "hul i loven".

Det var netop Politiken, som i sidste uge bragte historien om de 100.000 kroner til Bagers valgkampagne.

Hidtil har Bager ikke været tilgængelig for en kommentar til sagen, og det er altså fortsat status.

Sagen kom frem, da Politiken havde fået aktindsigt i et brev fra Venstre til Region Midtjylland.

- I en enkelt kreds - Venstres Favrskov-kreds - har Venstre tilsyneladende fra én person modtaget fem indbetalinger på 20.000 kroner i løbet af et år.

- Kredsens daværende folketingskandidat (Britt Bager, red.) har oplyst, at indbetalingerne vedrører fem forskellige virksomheder, skriver formanden for Venstre i Region Midtjylland, Jens Nicolai Vejlgaard, ifølge Politiken i brevet.

De 100.000 kroner blev givet i forbindelse med det seneste valg, hvor Bager fik 7306 personlige stemmer og fik et kredsmandat i Østjyllands Storkreds.

Siden da er det gået hurtigt for Bagers politiske karriere. Siden maj sidste år har hun været politisk ordfører for Venstre.

Posten som politisk ordfører blev ledig, da Jakob Ellemann-Jensen (V) blev miljø- og fødevareminister. /ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Debat

Zoo som p-plads

Aarhus

Liveblog: Sådan fordeler smittetilfældene sig i Aarhus 

Aarhus For abonnenter

Kampen mod corona er et kapløb med tiden:  - Vi har ikke sovet i timen i arbejdet med at teste

Annonce