Annonce
Erhverv

Østjysk virksomhed flytter hele den digitale forretningskerne ud i skyen

Per Falck Jensen overtog direktørstolen i Itelligence Danmark for godt et år siden fra Nicolaj Vang Jessen, som i sin tid var med til at stifte selskabet 2R Change, som Itelligence købte tilbage i 2011. Pressefoto

Det internationale it-konsulenthus Itelligence, der har størstedelen af sin danske stab siddende i Horsens, har for første gang i Norden rykket en virksomheds funktionelle styringsværktøj - ERP'en - helt ud af husets egne serversystemer og erstattet dem med en public cloud-løsning i cyberspace. Den digitale transformation sker væsentlig hurtigere end forventet, fortæller administrerende direktør i Itelligence, Per Falck Jensen.

HORSENS/VEJLE: Traditionelt har danske virksomheder sværget til, at den digitale forretningskerne - softwaren i ERP-systemet, som håndterer funktioner som indkøb, ordrer, salg og økonomi - ligger på lokale server indenfor murene.

Nu er flere virksomheder imidlertid begyndt at flytte deres software - eller i hvert fald dele af den - ud og op i skyen i form af cloudløsning. For nylig - sidste mandag i januar - tog en østjysk virksomhed i Vejle-området skridtet fuldt ud med hele sin digitale forretningskerne og gik som det første selskab i Norden live på et af verdens største softwarefirmaer SAP's Public Cloud.

Der er tale om en historisk milepæl i den digitale transformation, forklarer Per Falck Jensen, administrerende direktør i Itelligence med hovedkvarter i Horsens, som er dansk SAP-partner, der blandt andet leverer software-løsninger til en lang række af landets største selskaber.

- Det er første gang i Norden, at et selskab får hele ERP-systemet på SAP's Public Cloud og ikke bare en hybrid-løsning, hvor nogle af funktionerne stadig er on-premise (lokal installation). En ren cloudløsning er især fordelagtig for selskaber, som ikke har tung produktion eller distribution i deres kerneforretning, siger Per Falck Jensen.

Annonce

Itelligence

Itelligence A/S er et tyskejet it-konsulenthus med speciale i at integrere SAP's software-systemer i virksomheder - herunder ERP.Virksomheden beskæftiger 350 medarbejdere i Danmark. Godt halvdelen har afdelingen i Horsens som deres arbejdsplads, mens de øvrige medarbejdere er tilknyttet afdelingerne i Hvidovre, Odense og Skanderborg.

Tyske Itelligence købte i 2011 det danske SAP-konsulenthus 2C Change, som blev stiftet i 2002 af 13 tidligere kolleger i det jyske konsulenthus R5 Consulting. Mange af de 13 partnere fra dengang, er stadig en del af virksomheden, og medstifter Nicolaj Vang Jessen er i dag en del af topledelsen i Itelligence AG med ansvar for Norden og Østeuropa.

Per Falck Jensen overtog posten som administrerende direktør for Itelligence i Danmark 1. januar 2018 efter Nicolaj Vang Jessen.

Itelligence er ejet af den japanske it-gigant NTT Data.

Datterselskaber rykker først

Direktøren peger på, at transformationen fra on premise-ERP (Enterprise Ressource Planning) til forretningssoftware i skyen går væsentlig hurtigere, end han og kollegerne i Itelligence havde forudset.

- Vores salg af licenser på cloud-løsninger stiger allerede nu mange 100 procent mere end traditionel on premise-struktur, og fordelen i skyen er blandt andet, at det her er softwareleverandøren - i dette tilfælde SAP - der står for driften af systemet og opdateringer hvert kvartal, mens det er virksomheden selv, der har ansvaret for drift og opdateringerne, når softwaren er hostet lokalt på selskabets egne servere. Omvendt betyder det, at virksomhederne her selv kan tilpasse eksempelvis opdateringer i forhold til, hvornår implementeringen passer dem bedst, fortæller Per Falck Jensen.

En anden væsentlig fordel ved at lægge hele den digitale forretningskerne ud på en cloud er, at medarbejdere hvor-som-helst i verden kan tilgå ERP-systemet via en webbrowser, mens on premise-tilgangen udelukkende kan ske via selskabets egne computere og servere. Netop derfor ser Per Falck Jensen, at det ofte er datterselskaber i store internationale koncerner, der først får en ren cloudbaseret ERP-løsning.

Det er også tilfældet i det aktuelle firstmover-eksempel fra Vejle. Af kontraktmæssige hensyn må Per Falck Jensen ikke oplyse navnet på selskabet.

90 procent på vej i skyen

Per Falck Jensen forventer, at 90 procent af Itelligences omsætning på ERP-området vil være baseret på løsninger i skyen i løbet af få år.

- Med den teknologi, vi har nu, og måden at levere på, kan vi ikke se, at kunderne kan finde en tilsvarende løsning i markedet, og vi vil se en eksplosion af antallet af virksomheder, der vil bevæge sig i den retning, spår Itelligence-direktøren og med henvisning til produktnyheden fra efteråret, SAP S/4HANA Cloud.

Et nyt intelligent system, der blandt andet reducerer manuelle arbejdsprocesser med op til via 50 procent ved brug af maskinlæring og kunstig intelligens.

Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Minut for minut: Gyserafslutning - Silkeborg henter sejren hjem i kampens sidste minutter 

Annonce