Annonce
Aarhus

Østjyske rektorer om loft på studieture: Vil gøre det svært at komme af sted

Blandt andet på Marselisborg Gymnasium er man ærgerlige over forslaget om at begrænse prisen på studieture til 3.000 kroner. Foto: Jens Thaysen
Et loft på prisen for studieture på ungdomsuddannelserne vil gøre det rigtig svært at komme af sted, mener flere østjyske rektorer.
Annonce

AARHUS: Det loft på 3.000 kroner, som børne- og undervisningsminister Pernille Rosentkrantz-Theil i dag har foreslået, vil gøre det rigtigt svært for gymnasierne at arrangere ture til eksempelvis udlandet. Sådan lyder meldingen fra flere gymnasier i det østjyske.

- Det kommer i hvert fald til at begrænse antallet af destinationer, som vi kan tage til. Pludselig kommer alle gymnasie-elever jo til at skulle rejse til Berlin, Hamborg eller Bruxelles, siger Kirsten Skov, der er rektor på Marselisborg Gymnasium.

Hun bliver bakket op af sin kollega lidt mod nord, Allan Friis Clausen, som er rektor på Paderup Gymnasium ved Randers.

- Det bliver vanskeligt og kommer til at indskrænke rejsemålene. Og så gør det maksimum, der er lagt på 400 kroner per dag, det endnu mere vanskeligt, siger han.

I Aarhus har man lagt et maksimum på 6.500 kroner for studieture. De penge skal dække samtlige rejser i løbet af de tre år, som en gymnasiel uddannelse tager, og bliver på Marselisborg Gymnasium spredt ud over to studieture - en stor i 2.G og en lidt mindre i 3.G. Den store går typisk til udlandet, mens turen i 3.G ofte går til eksempelvis København. Og det vil være ærgerligt, hvis man skal til at spare på dem, siger Kirsten Skov.

- Studieturene er rigtig gode for eleverne. Der er undervisningsforløb op til dem, og så er det jo ikke ferie. Når eleverne for eksempel er i Bruxelles, så besøger de EU-parlamentarikere, NATO og meget andet, siger hun.

Annonce

Skal ikke være en konkurrence

Eleverne betaler selv for studieturene, mens skolerne betaler for lærerne. Og i Aarhus er loftet på de 6.500 kroner indført for ikke at gøre studieturene til en konkurrence, lyder det fra rektoren.

- Det er en fælles aftale blandt de århusianske STX-gymnasier for at undgå at ende i en konkurrence om at lave den fedeste og dyreste studietur, siger Kirsten Skov.

I både Aarhus og Paderup er der altså allerede lagt maksimum på studierejsernes priser, netop fordi det skal være til at betale for alle. Derudover har begge gymnasier - og flere andre gymnasier i Østjylland - indført fonde eller lignende, som kan være med til at betale turene for elever, som kommer fra familier med en presset økonomi.

- Vi har en forældreforening, som man kan melde sig ind i, og her går pengene til elever med svære økonomiske krav. Det har vi, fordi vi synes , at man skal kunne gå i gymnasiet også uden at være rig, siger Kirsten Skov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Corona-smitte og fester med høj musik: Politiet fortsætter øget patruljering og tilsyn

Aarhus

Fup og fakta om corona-bølgen: Hvorfor er Aarhus ramt af coronasmitte lige nu?

Annonce