Annonce
Rejser

Østrig: Skihotel opført med tanke på danskere

Skandinavisn design dækker over mange ting, men hotelledelsen har i hvert bedt om en indretning, der tilfredsstiller danske gæsters ønsker. Foto: Adapura Wagrain

Skiturister i Wagrain, Østrig, kan fra denne sæson overnatte på et nyt firestjernet hotel, Adapura Wagrain, og de danske gæster kan glæde sig over, at der i forbindelse med byggeriet er taget særlige hensyn til dem.

Wagrain-området er det suverænt mest populære i Alperne blandt danske skiturister, og direktøren for hotellet, Michael Poot, siger i en pressemeddelelse, at "vi er meget bevidste om, at hotellets beliggenhed appellerer særligt til de danske skigæster, som selvfølgelig er en målgruppe, vi har tænkt ind i forbindelse med opførelsen af hotellet". Han håber, at hotellet bliver danskernes foretrukne i Wagrain.

De 120 værelser er indrettet i skandinavisk design, har fire restauranter, bar og et 1000 kvadratmeter stort spa- og wellnessområde. Adapura Wagrain ligger 100 meter fra centrum og har også butikker, skiudlejning og skiskole. /thor

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Danmark For abonnenter

Offer for mishandling i sms: 'Hey, far! Jeg har brug for din hjælp nu'

Annonce