Annonce
Udland

Østrigsk politiker opgiver EU-mandat efter Ibiza-afsløring

Joe Klamar/Ritzau Scanpix
Titusindvis af vælgere gav Heinz-Christian Strache en plads i EU-Parlamentet, men østrigeren opgiver sædet.

Den tidligere FPÖ-leder Heinz-Christian Strache opgiver det sæde, som de østrigske vælgere for tre uger siden gav ham i Europa-Parlamentet.

Det meddeler Strache mandag ifølge det tyske nyhedsbureau dpa. Østrigeren forsikrer samtidig, at han ikke har planer om at forlade politik.

- Mit politiske liv, som altid har været med fokus på Østrig og Wien, er helt afgjort ikke slut, siger politikeren.

Heinz-Christian Strache blev i maj tvunget til at gå af som vicekansler og formand for FPÖ.

Det skete i forlængelse af skjulte optagelser fra 2017 på ferieøen Ibiza. De afslørede, at eksformanden før det østrigske valg var klar til at tilbyde statslige kontrakter til en kvinde, som udgav sig for at være niece af en russisk oligark.

Sagen væltede Østrigs regering i løbet af nogle uger.

Optagelserne fra ferieøen skræmte dog ikke vælgerne væk. Ved valget til EU-Parlamentet i maj vandt den 50-årige østrigske politiker et sæde med 45.000 personlige stemmer.

- Strache har truffet den rette beslutning, siger FPÖ fungerende partiformand, Norbert Hofer, ifølge dpa.

Formanden mener, at de juridiske følger og baggrunden for videoen fra Ibiza skal opklares og ryddes af vejen, før Strache bør tage en sådan post.

Den tidligere FPÖ-leder forsøger i øjeblikket ad rettens vej at ramme dem, som optog og viderebragte videoen fra Ibiza.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se listen og prisen: Kommunen har solgt 32 ejendomme siden 2007

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce