Annonce
Horsens

Øv, Hildas kjoler passede ikke Jutta

Jutta Nikolajsen prøvede hele to af Hilda Heicks kjoler uden held til genbrugsevent Folkekirkens Nødhjælps butik i Horsens. Foto: Morten Pape
Kunderne i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik prøvede kræfter med Hilda Heicks kjoler

Horsens: Tre timer i selskab med Hilda Heick, kaffe på kanden med kage til og muligheden for at erhverve sig sin helt egen Hilda-kjole.

Den chance fik genbrugsglade horsensianere torsdag eftermiddag i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik på Sønderbrogade.

Og Jutta Nikolajsen ville ikke lade den gå forbi sig. Så kun få minutter over 12, hvor det hele startede, stod hun i prøverummet og forsøgte at finde den helt rette Hildakjole at købe med hjem.

En rød sag med blonder eller en blå. Men skuffelsen var ikke til at tage fejl af, da gardinet blev trukket fra.

- Der var ikke nogen, som passede. Og kun 600 kroner for en helt fantastisk kjole, det var ærgerligt, lød det.

Og selvom prisen lokkede, så betød den tidligere ejer også noget for interessen.

- Ja, det er sjovt, at det har været Hildas. Jeg ville have haft den på til bryllup i august, og der ville jeg da have pralet af, at det havde været Hildas, lød det fra en ærgerlig Jutta Nikolajsen.

Mere heldig var Folkebladets udsendte, som allerede i baglokalet spottede en stribet sag med guldglimmer, og den passede helt perfekt. Til stor glæde for hovedpersonen Hilda.

- Hvor er det dejligt, at du kan passe den. Jeg har ikke selv brugt den ret meget. Den er købt på et cruise i udlandet, og jeg har simpelthen overvurderet mig selv. Jeg er kun 156 høj, havde jeg været 166, var det måske gået. Så selvom jeg synes, den er så sød, så blev det aldrig så godt, som jeg havde forestillet mig.

Dagens arrangement løb af stablen torsdag fra kl. 12 til 15 - hvor kunderne kunne købe alt fra selskabskjoler, nederdele, bluser og jakkesæt fra familien Heicks egne gemmer.

Annonce

Ja, det er sjovt, at det har været Hildas. Jeg ville have haft den på til bryllup i august, og der ville jeg da have pralet af, at det havde været Hildas.

Jutta Nikolajsen, kunde

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus For abonnenter

Nelson boede 14 år i en flygtningelejr: - Det betyder alt for mig at blive dansk statsborger

Annonce