Annonce
Sport

Nul redninger på 40 minutter! - Skanderborg Aarhus stormer ud af pokalturneringen efter bøllebank

Skanderborg Aarhus' cheftræner Nick Rasmussen havde valgt Kristoffer Laursen i mål fra kampens start. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Skanderborg Aarhus lukkede 33 scoringer ind på udebane mod Bjerringbro-Silkeborg. Samlet set formåede holdets to målmænd bare at redde to bolde i hele kampen.

HÅNDBOLD: Hvornår har du sidst set 40 minutter af en håndboldkamp, hvor det ene hold ikke har haft en eneste redning?

Jo jo, måske er det sket, når Danmark, Frankrig, Norge eller en af de andre topnationer ved et verdensmesterskab har mødt et håndbold-uland.

Men tirsdag aften skete det altså i en pokalkvartfinale mellem Bjerringbro-Silkeborg og Skanderborg Aarhus.

Annonce

De to Skanderborg Aarhus-målmænd Kristoffer Laursen og Salah Boutaf formåede begge ikke at redde en eneste bold i de første 40 minutter af kampen.

De to målmænd endte på i alt to redninger i hele kampen samlet. Og det siger næsten sig selv, at det giver et nederlag, når man har så få redninger mod et klassemandskab. Skanderborg Aarhus tabte kampen 28-33 og er dermed ude af pokalturneringen.

Et aggressivt hjemmehold

Det relativt tætte resultat er dog måske en smule misvisende, for det var klart hjemmeholdet, der var bedst i stort set samtlige af kampens facetter.

Det til trods for, at det er et hold, som faktisk har en masse nye ansigter på holdkortet i denne sæson. Cheftræner Patrick Westerholm er for eksempel ny og har skabt et helt andet og meget mere angrebsaggressivt BSH-hold i tiden efter Sebastian Skube.

Skube var en fantastisk dygtig playmaker, men skulle død og pine sætte langt størstedelen af holdets angreb op i seneste sæson.

Pokalturneringen, kvartfinale

Bjerringbro-Silkeborg Håndbold - Skanderborg Aarhus Håndbold 33-28 (17-13)

Skanderborg Aarhus: Morten Hempel Jensen 8, Morten Balling 5, Lukas Goller 4, Mike Haack 3, Hákun West av Teigum 2, Lars Skaarup 2, Mathias Bitsch 1, Lasse Højgaard 1, Mads Kalstrup 1, Kristian Bonefeld 1. 

Bjerringbro-Silkeborg: William Bogojevic 6, Alexander Lynggaard 5, Jacob Lassen 5, Ludvig Hallbäck 5, Aksel Horgen 3, Jeppe Gade 3, René Toft Hansen 2, Henrik Tilsted 2, Nikolaj Øris Nielsen 1, Mads Kjeldgaard 1. 

Udvisningsminutter: Skanderborg Aarhus: 6, Bjerringbro-Silkeborg: 6. 

Redningsprocenter: Skanderborg Aarhus: Kristoffer Laursen 9 % (2/22), Salah Boutaf 0 % (0/11) , Bjerringbro-Silkeborg: Mikkel Løvkvist 30 % (12/40)

Kampen undervejs: 5-5, 8-6, 17-11, 18-16, 24-18, 28-24.

Tilskuertal: 1.944 i Jysk Arena, Silkeborg

Bjerringbro-Silkeborg er dermed videre til pokalturneringens Final Four, som spilles 26-27 marts 2022. 

Den nyfundne BSH-fart og aggressivitet kunne Skanderborg Aarhus simpelthen ikke modstå. Hjemmeholdet scorede ni gange på kontraløb, og når man så også tilsætter en stærk defensiv præstation, hvor Skanderborg Aarhus flere gange måtte tage afslutningerne fra aldeles vanskelige positioner, vil det selvsagt give problemer.

Det blev for Skanderborg Aarhus heller ikke gjort nemmere af, at bagspilleren Thomas Arnoldsen ikke var rejst med til Silkeborg på grund af sygdom.

- Det er forklaring nok, at vi spiller mod et rigtig godt hold, der spiller rigtig godt angrebsspil og er gode til at holde bolden i gang. Og vi er ikke skarpe nok til at begå frikast. Så holder de bolden i gang for længe og får for store muligheder, og så hjælper vi ikke vores målmænd nok til, at vi får de redninger, der skal til for at vinde sådan en kamp her, siger Skanderborg Aarhus' forsvarsgeneral Mathias Smed.

Han fortsætter:

- Vi har kigget på deres nye spillestil uden Skube. Vi taber lidt for mange dueller mod deres duelspillere, og særligt Henrik Tilsted gør lidt ondt på os, når de spiller ham ind i banen. Og så er det et kvalitetsmandskab, der rammer dagen, så de skal også have stor cadeau.

Annonce

Var lige ved at kæmpe sig tilbage

Skanderborg Aarhus gik til pause bagud 13-17. En margen, som snildt kunne have været større, men et par dyre fejl af BSH i halvlegens sidste minutter gjorde reelt set, at der stadig var spænding i opgøret til anden halvleg.

Da Skanderborg Aarhus så også scorede de første to mål i anden halvleg, var det pludselig minus to. Men tættere på kom mandskabet heller ikke.

- Jeg kunne måske godt have tænkt, at vi var gået i 5-1-forsvar allerede i første halvleg for at bryde noget rytme. Det er for meget at lukke 17 mål ind på en halvleg. Det kan man altid ærgre sig over bagefter, men i bagkundskabens klare lys, skulle vi måske have gjort det noget tidligere.

- Vi er enormt skuffede, for vi har stået i Final Four i en finale mod Aalborg. Men vi er også klar over, at skal vi slå BSH en dag som i dag, skal vi levere på et højere niveau, siger Mathias Smed.

BSH holdt til sidst koncentrationen og scorede deres mål. Derfor er det dem og ikke Skanderborg Aarhus, der er videre til pokalturneringens Final Four.

Skanderborg Aarhus får muligheden for at komme tilbage på sporet på søndag. Her vil holdet være storfavoritter, når oprykkerne fra Skive kommer på besøg i Fælledhallen.

Annonce
AGF For abonnenter

Det var en uskøn AGF-sejr i en skøn kulisse, og den slags fungerer bare i Aarhus

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

David Nielsen jubler over sprudlende AGF: - For mig handler fodbold om andet end at score mål

Byudvikling For abonnenter

Video: Kom med indenfor i de dyreste lejligheder med panoramaudsigt i Nicolinehus på Aarhus Ø

Alarm 112

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn på vej

AGF

Sejr foran 19.000 tilskuere: AGF nærmer sig top seks efter sejr over AaB

AGF

Kaos under AGF-kamp: Tusinder med billet får besked på at gå i Tivoli i stedet - tilskuere er rasende

AGF For abonnenter

Stort portræt: Yann Bissecks potentiale kender ingen grænser, men han forbereder sig allerede på et liv efter fodbolden

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Mange stærke præstationer, da AGF besejrede AaB

Alarm 112

11 personer tiltalt i omfattende narkosag: Politiet afslørede  stor amfetamin-fabrik

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Aarhus

Gratis parkering: Her kan elbilejere parkere gratis i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Marianne og Peter har parkinson og bokser for livskvalitet: - Først var det en lettelse at få en diagnose - så kom chokket

Alarm 112

Proptrækker var våben: 49-årig mand stak ud efter rival og er sigtet for grov vold

Annonce