Annonce
Aarhus

1.200 boliger på vej: Ny bydel i Risskov får blandede boliger

<p>Det er området ved og omkring det nuværende Psykiatrisk Hospital i Risskov, der skal omdannes til boligområde.</p>

Bindesbøll-byen, som skal bygges ved det nuværende Psykiatrisk Hospital i Risskov, bliver opdelt i forskellige kvarterer, mens næsten hver sjette af de i alt 1.200 nye boliger bliver almene.

Forslaget om at omdanne det nuværende Psykiatrisk Hospital og den psykiatriske kirkegård i Risskov til et nyt boligområde er nu blevet beskrevet i et konkret lokalplanforslag med nummeret 1031. Planen er på vej til byrådets behandling. Planen giver mulighed for op mod 1.200 boliger nye boliger i den såkaldte Bindesbøll-by.
Knap hver sjette af de nye boliger - 190 i alt - bliver almene boliger indrettet af boligforeningen AAB.
»Det er vigtigt, at der i alle dele af byen er boliger, der er til at betale. Byen skal vokse i social balance, uanset om det er på kommunale eller private grunde, at der bliver bygget. For øjeblikket giver planloven os mulighed for at kræve op mod 25 procent almene boliger, også når private grundejere bygger. Hvis det ikke var en mulighed, ville Bindesbøll-byen være for de få i stedet for de mange,« siger Kristian Würtz (S), rådmand for Teknik og Miljø.
Annonce
Han glæder sig over, at lokalplanen vil forandre området omkring hospitalet, når hospitalet i 2017 flytter til nybyggede rammer i Skejby.
Derefter åbnes muligheden for at ændre det centrale hospitalsområde i Risskov til boligområde med plads til op mod 2.500 beboere. Kommunen forventer, at der bliver tale om særdeles attraktive boliger.
Ideen bag lokalplanforslaget er, at både private boliger og boligforeningsboliger blander sig mellem de bevarede historiske bygninger og grønne områder i Bindesbøll-byen.
»Vi har mulighed for at bygge nyt og varieret i et fantastisk kvarter i Aarhus. Der er både de bevaringsværdige bygninger og nye attraktive boliger tæt på skov, vand, park og by. Det er et område med en god og varieret boligsammensætning, hvor almene boliger, ungdomsboliger og familieboliger vil skabe en ny, varieret bydel,« siger Kristian Würtz.

Fire kvarterer

Bindesbøll-byen bliver opdelt i flere kvarterer, som hver har sin egen stemning, og som bliver bundet sammen af grønne områder.
I Allébyen er kvarteret bygget op omkring den gamle allé med stemningsfulde gårdrum, og i Renæssancebyen vil de gamle bygninger blive omdannet til boliger, mens de nye bygninger bliver opført i samme stil. I Parkkvarteret har beboerne direkte adgang til områdets store park, og i Skovbyen vil beboere kun have en kort gåtur til Riis Skov.
Beboerne i Bindesbøll-byen og de nærliggende kvarterer bliver knyttet tættere sammen med resten af byen, når der bliver etableret et letbanestop nær stranden på Rolighedsvej.
Annonce

Kirkegård nedlægges

Århus Stiftstidende har tidligere beskrevet planerne og omtalt en modstand fra bl.a. Risskov kirke Foreningen for Kirkegårdskultur, Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur, Den Gamle By samt biskoppen for Aarhus Stift om at nedlægge den nuværende kirkegård for psykisk syge.
Men Teknik og Miljø afviser kritikken og opretholder købernes mulighed for at køre bulldozere hen over kirkegården. I stedet skal der opføres et såkaldt lapidarium - en mindelund - for gravstenene på de nuværende tennisbaner i parken.
Der har i perioden fra den 16. september til den 7. oktober 2015 været en forudgående offentlig høring om omdannelsen af Psykiatrisk Hospital. I høringsperioden indgik et borgermøde. Og kommunen modtog i alt 82 bemærkninger fra myndigheder, foreninger, firmaer og privatpersoner.
Deres kommentarer indgår nu i materialet, som byrådet skal tage stilling til, ligesom der senere vil komme en ny offentlig høring, når lokalplanen skal godkendes endeligt.
Følg med på vores nye Facebook-side, hvor vi samler alt om byudvikling i Aarhus her
Annonce
Aarhus For abonnenter

Ramt af Parkinson: Marianne og Peter bokser for at forlænge livskvaliteten

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Tingager er for tiden ude i kulden i AGF: - Jeg har ikke været god nok, men det er jeg nu

Byudvikling For abonnenter

Beboerprotester hjalp: Fem lokalområder skal alligevel ikke have nye parcelhuse

Debat

Rambøll efterlyser handling: Aarhus Kommune kan tage hårdere fat i klimaindsatsen

Debat

Stiften mener: Tillykke til DIF og Michael Laudrup, men hvad skal vi bruge kåringen til?

Aarhus

Politiker beskyldes for sexchikane: Nu trækker han sig

Aarhus For abonnenter

Fra rundkørsel til cafétorv: Filmfotograf fra Frederiksbjerg vil skabe sydlandsk stemning på central kirkeplads

Navne

85 år: Sølvholdets angriber blev professionel

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Ville være endt som asfalt: Stine laver møbler af overskudsmarmor fra stenproduktionen

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Alarm 112

Voldsom brand i villa: Overetagen er helt væk

Aarhus For abonnenter

Pludselig en dag startede Banedanmark den store motorsav:  - Nu er det som at have et tog kørende i baghaven

Alarm 112

Fodgænger ramt af bil i område med stort biltræf

Annonce