Annonce
Kultur

10 år med Go Go Berlin på godt og ondt: Venskabet holder os sammen

Go Go Berlin inviterede til lyttesession på bandets kommende album "Expectations" under Spot Festival. Bandet kan i 2021 fejre 10 års jubilæum, og Christian Vium ser efterhånden medlemmerne som brødre i en form for musikalsk familie. Foto: Kirstine Lefevre Sckerl
En lille sluttet kreds af pressefolk og musikbloggere fra ind- og udland kunne fredag morgen som de første smuglytte til Go Go Berlins nye album. Aarhus-bandet har rundet 10 år og gør med "Expectations" op med egne og andres forventninger for at skabe et frirum i musikken.

AARHUS: Det er ikke mere end to år siden, at Go Go Berlin udkom med albummet "The Ocean", der signalerede en frisk start, en slags version 2.0 af Aarhus-bandet, om man vil.

Men corona gav turné-flittige Go Go Berlin en ufrivillig pause fra landevejen, som blev brugt på at skabe ny musik i bandets studie i Sydhavnen.

- Jeg synes, det er svært at være på turné og skrive nye sange samtidig, men Covid-19 gav os tid. Det var en kamp at lave vores forrige album "The Ocean", men vi havde fundet ind til kernen af en lyd, som vi gerne ville arbejde videre med. Vi brugte 2020 på at eksperimentere en hel masse, og lyden på "Expectations" er som en eksplosion af os, hvor vi har nydt bare at være i studiet, sagde Christian Vium, sanger og guitarist i Go Go Berlin, da bandet fredag under Spot inviterede på en lyttesession for at lette lidt på låget til den kommende udgivelse "Expectations".

Annonce

Tog livet op til revision

I lejligheden hos bandets management Heartbeat var en lille skare af pressefolk og musikbloggere fra Danmark og Tyskland, hvor bandet alle årene har haft en stor fanbase, mødt op for at få en forsmag på det kommen de album.

Efter ti år som band er det venskabet, som holder os sammen, og de øjeblikke vi deler.

Christian Vium, sanger og guitarist i Go Go Berlin

Et album hvor Go Go Berlin gør op med forventningerne til dem som musikere og band.

- Der sker noget, når man spiller sammen i så mange år og giver 130 koncerter om året. Det bliver en del af din personlighed at være en livemusiker. Men når de ting pludselig bliver taget væk fra dig, får du på en måde brug for at ændre din identitet. Det tror jeg, mange oplevede under corona, sagde Christian Vium.

- Forventninger blev et nøgleord for os. Vi var nået til enden af 20'erne og havde forskellige forventninger til livet, kærlighed, bandet og hinanden, ligesom vi også skulle håndtere folks forventninger til Go Go Berlin, fortalte han om arbejdet med "Expectations", der samtidig markerer bandets ti års 'jubilæum'.

Go Go Berlin har i mange år givet 130 koncerter om året. 2020 gav et hul i tourkalenderen, som er blevet brugt på ny musik. Her et foto fra Smukfest 2019. Foto: Michael Svenningsen

Siden forrige album har Go Go Berlin sagt farvel til guitarist Mikkel Dyrehave, der besluttede sig for at forlade bandet i april 2020.

- Det var hjerteknusende, at Mikkel ikke ville være med mere. Derfor føler jeg også, at nogle af de sange på pladen, der handler om hjertesorg, ikke kun handler om mand/kvinde, men også om venskab, forklarede Christian Vium.

Annonce

Frihed på Sydhavnen

Sangene har bandet selv produceret i Sydhavnen i Aarhus, og det har givet en stor frihed til at udvikle på numrene undervejs.

- Dette er mere naturligt for os. Vi har en flydende proces, hvor vi hele tiden kan vende tilbage til numrene. Vi gør det, vi synes er fedt og bryder måske nogle af de konventionelle regler inden for musikken undervejs. Men det er vi ligeglade med. Vi laver det, vi synes lyder fedt, sagde Christian Vium smilende.

Go Go Berlin

Go Go Berlin blev dannet i 2011 og kan i år fejre 10 år som band med deres fjerde album, "Expectations", der udkommer 8. oktober.

Aarhus-bandet tæller i dag sanger og guitarist Christian Vium, keyboardspiller Anders Søndergaard og trommeslager Christoffer Østergaard, efter at guitarist Mikkel Dyrehave i slutningen af april sidste år besluttede sig for at forlade bandet. Desuden er Nick Lee (eks-Ulige Numre) fast livebassist.

Bandet giver koncert på Train 20. november.

I begyndelsen af 2022 tager Go Go Berlin på en turné i Europa, hvor de blandt andet rammer Tyskland og Schweiz, hvor de tidligere har spillet for fulde huse.

På coveret af den nye plade sender blå himmel, en solvarm mur og ranke kaktusser sindet på rejse til varmere himmelstrøg - særligt når man i virkeligheden sidder i Aarhus på en regnvejrsdag.

- Billedet signalerer et nyt kapitel og er taget i Spanien. Efter ti år som band er det venskabet, som holder os sammen, og de øjeblikke vi deler. Det skal være sjovt at lave musik sammen. Vi laver musik, som vi selv nyder - ikke for at opfylde andres forventninger. Musikken ændrer sig hele tiden, fordi vi ændrer os, og sådan skal det være. Det ville være frygteligt, hvis vi stoppede med at udvikle os, understregede Christian Vium.

Han beskriver fællesskabet i Go Go Berlin som en form for familie.

- Ligesom brødre kan vi skændes og slås. Men vi elsker også hinanden som brødre og har det sjovt sammen. Der er store følelser på spil, så man kan ikke være lige høflig hele tiden. Det er også i det spændingsfelt, at det interessante opstår, sagde Christian Vium.

"Expectations" udkommer 8. oktober.

Annonce
Kultur For abonnenter

Aarhus Street Food udvider: Ombygning giver plads til nye køkkener og flere siddepladser til gæsterne

Danmark

Onsdagens coronatal: Rekord i smittetal - for første gang over 5.000 smittede på ét døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-stramning i Aarhus: Børn skal afleveres udenfor børnehaven og skolers julefester aflyses

Kultur For abonnenter

Derfor kommer Muhammed-tegningerne ikke med på  museum for bladtegninger i Den Gamle By

Alarm 112

Kattegat truer Kattegatcenteret: Beredskabet kæmper for at holde vandet ude

Aarhus

Aarhus blev i første omgang snydt for det sjove sne: - Jeg er ret sikker på, I vågner op til det torsdag

For abonnenter

Mette F. opfordrer til at tage imod tredje stik - men vil ikke tvinge nogen

AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 41 til 50

Kultur

Ikonisk radioshow bliver lagt på hylden efter 1142 udsendelser

Aarhus

1200 læger afleverer underskrifter med støtte til kollegaer: - Håndteringen af sygeplejerskernes overenskomstforhandlinger har været en katastrofe

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Alarm 112

Politiet efterlyste ældre mand: Fundet i god behold af familien

Aarhus For abonnenter

Fem spørgsmål til coronaeksperten: Skal vi være bange eller glade for Omikron-varianten?

Erhverv

Salling har brudt overenskomst i mere end 20 år: Udbetalte ikke overarbejde efter reglerne

Annonce