Annonce
Aarhus

10 år med Mr. Mums: Sandwich til en tier

Mr. Mums er med i kategorien Take Away ved årets Byens Bedste. Foto: Kim Haugaard
10 år går hurtigt. Også for Mr. Mums i Højbjerg, der også har en forretning i Jægergårdsgade og gør klar til jubilæum.

AARHUS: Muummms. Kunderne kan hos Mr. Mums kan slikke sig ekstra om munden over ikke bare smagen men også prisen for en sandwich hos take away-leverandøren, når 10 års leverancer fejres.

Mr. Mums fylder 10 år søndag 13. oktober og åbner sine to forretninger med den røde løber rullet ud. Det er 10 år siden, at butikken på Rosenvangs Allé i Højbjerg så dagens lys, og de første 100 kunder på både Rosenvangs Allé og i Jægergårdsgade kan snuppe enten en sandwich eller en salat med for 10 fødselsdagskroner, mens der resten af dagen vil være smagsprøver fra menukortet.

Mathias Bendix Christensen ejer Mr. Mums, der tilbyder take-away og selskabsmad, sammen med sin kompagnon René Pedersen. De lærte hinanden at kende på kokkeskolen i Aarhus. Efter endt uddannelse og et halvt år hos blandt andet Brøndums Hotel i Skagen blev makkerparret enige om at prøve lykken sammen. Her så ideen om at koge maden fra de fine restauranter ned til et sundt take-away koncept dagens lys.

- Vi har siden vores rejse begyndte oplevet en imponerende kundeopbakning. Nogle af vores stamkunder igennem de 10 år har vi endda fået lov at servere både konfirmations- og studentergildemad til, siger René Pedersen.

- Hos Mr. Mums laver vi fin mad uden at kunderne skal føle, at vi er fine på den. Vi tilbyder take away og selskabsmad for alle og får besøg af såvel unge som gamle, siger René Pedersen.

Annonce

Mr. Mums og 38 medarbejdere

  • Mr. Mums har forretninger på Rosenvangs Allé 186 i Højbjerg og i Jægergårdsgade 12 i Aarhus C
  • 38 medarbejdere er en del af Mr. Mums
  • Siden 2010 har mr. mums oplært kokkeelever, der blandt andet har arbejdet hos Restaurant Frederikshøj, Ruths hotel samt en fransk Michelin restaurant
  • Foruden take-away retter laver Mr. Mums selskabsmad til blandt andet julefrokoster, nytår, konfirmationer, runde fødselsdage, bryllupper med mere

Nomineret til Byens Bedste

Med 10 år på bagen i det århusianske har Mr. Mums efterhånden vundet indpas i bevidstheden hos en bred skare af byens borgere. Det har i år resulteret i en nominering til byens bedste take-away i Aarhus Stiftstidendes konkurrence Byens Bedste.

- Vi er både stolte af og taknemlige for at være havnet i den kategori. Det er altid dejligt, når man bliver anerkendt for det arbejde, man laver, siger Mathias Christensen.

- Men hverken nomineringer eller stamkunder var muligt, hvis ikke det var for vores fantastiske kokke og servicepersonale, der hver dag knokler det bedste, de har lært i det, man vil kalde en benhård branche.

Hvis du har lyst til at stemme på Mr. Mums - eller en af de andre nominerede til 2019-udgaven af Byens Bedste, så kan du gøre det her.

Mr. Mums tæller næsten 40 ansatte og har to fastgroede forretninger i Aarhus og Højbjerg, der fejrer 10 års jubilæum. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Derfor fejrer vi luciadag

Leder For abonnenter

Forudsigelig blæst om vindmøller

Aarhus Kommune har et ædelt mål: At blive CO2-neutral i 2030. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi kommer både til at spare, hvor vi kan på alt, som udleder CO2. Vi kommer til at dyrke meget mere særligt CO2-opslugende natur. Og så kommer vi selvfølgelig til at bidrage, hvor vi kan til at fremme vedvarende energi - vindmøller, for eksempel. At vi både skal og bør byde ind på en omstilling til vedvarende energi, det er vi næppe uenige om, vel? Men når det kommer til, hvor for eksempel vindmøllerne kan stå i vores kommune, så har vi balladen. Lige nu er tre placeringer i offentlig høring, og ikke overraskende er der blæst om alle tre. For det første ser kommunen for sig, at der godt kan stå nogle kæmpevindmøller på Aarhus Havn. Det har udløst protester fra beboere på Aarhus Ø, hvilket bestemt ikke kan overraske. Som vi tidligere har skrevet i en leder i denne avis: Hvis man leder efter ballade, så kan man være sikker på at få det ved at rejse vindmøller midt i den udsigt, som beboerne i de nye prestigebydele nær havnen i Aarhus har betalt kassen for. Og egentlig er det jo heller ikke fair at spolere deres havudsigter med snurrende og blinkende møllevinger, som de ikke lige havde set komme, da de købte deres lejligheder, vel? Dernæst har kommunen behændigt foreslået andre vindmøller så tæt op ad kommunegrænsen mod Favrskov og Syddjurs, at det ikke generer ret mange af Aarhus Kommunes egne borgere. I Syddjurs har de dog set, hvad der er i gære ved Vosnæs - og fra Syddjurs' borgmester Ole Bollesen (S) er der kommet en officiel protest: Det vil ødelægge landskabsoplevelsen med mere ved Kalø Vig, skriver han. Hvilket flugter fuldstændigt med, hvad borgere i nærområdet også påpeger. Og de har jo ret. Heller ikke her vil møllerne pynte. Tilbage er placeringen tæt på trafikknudepunktet, hvor Djurslandsmotorvejen møder E45. Den synes umiddelbart mest oplagt af de tre, for her er i forvejen en vis støj fra trafikken og i øvrigt planer om at plante masser af vild, CO2-opslugende natur til glæde for både klima, grundvand og friluftsvenner, uanset om de går op i flora, fauna eller bruger naturen til motion eller hundeluftning. Men også her er der ballade om planerne, som går ud over særligt beskyttet natur. Så her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Aarhus Kommune laver aftale om, at møllerne kan rykkes lidt ind i Favrskov, hvilket vores gode naboer her næppe vil være med til. For det vil begrænse mulighederne for at byudvikle ved Søften. Så hvad nu? Vi har skrevet det før: Drop planerne om møller nær Aarhus og send dem til havs, hvor de generer mindst.

Aarhus

Turbåd ligger stille i Aarhus Havn: Søfartsstyrelsen fandt mangler i forbindelse med sikkerheden

Annonce