Annonce
112

10-årig dreng fløjet på Skejby: Påkørt under julefestligheder

Arkivfoto: Kim Haugaard
En ung dreng fra Hedensted var bevidstløs efter påkørsel under stor julefest på Torvet i Tørring. De nærmere omstændigheder for ulykken vides ikke.

Tørring: Årets store julefest i Tørring fik sent fredag eftermiddag en dramatisk og dybt ulykkelig afslutning, da en 10-årige dreng fra Hedensted af endnu ukendte grunde blev påkørt af en personbil på Bredgade ud for nummer 15.

Ifølge Sydøstjyllands Politi skete påkørslen med forholdsvis lav hastighed, formentlig 30-40 kilometer i timen, men alligevel var drengen efterfølgende ikke ved bevidsthed.

Ambulance og akutlæge var hurtigt på stedet, inden drengen sammen med sin mor blev fløjet på Skejby Sygehus. Politiet ønsker ikke at oplyse, hvilke skader han har pådraget sig. I skrivende stund lyder meldingen dog, at han er stabil.

- Det er naturligvis alvorligt, når man efter en ulykke er uden for bevidsthed, men lige nu handler det om at give sygehuset arbejdsro, siger vagthavende ved Sydøstjyllands Politi, Jeppe Thranum.

Annonce

Midt under julefest

Ulykken skete foran hundredevis af juleglade mennesker - herunder adskillige børn - i forbindelse med julemandens komme og tænding af byens juletræ.

Lykkeligvis var brandvæsenet i forvejen til stede under festlighederne, hvorfor de kunne yde krisehjælp og samtidig holde styr på eventuelle vidner.

- Det var en begunstigelse, for de er godt udlært og skolede, så de har delt folk ind i forskellige grupper og taget sig af dem efter behov, siger Jeppe Thranum.

Politiet har allerede afhørt føreren af bilen, men ønsker ikke at oplyse detaljer om vedkommende, ligesom politiet heller ikke vil fortælle, hvad vedkommende har forklaret om årsagen til ulykken.

Mange vidner er desuden afhørt, og de har ifølge vagtchefen lidt divergerende forklaringer.

En bilinspektør har fredag også undersøgt ulykkestedet, oplyser Jeppe Thranum, men resultaterne kan han ikke sige noget om endnu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce