Annonce
Aarhus

10.000 kr. for oplysninger om hestevoldtægt

18RAN Knabstupper 2 LR Foromtale til Landsskue ´98. Txt: Flemming

En dyrlægeundersøgelse fastslog i onsdags, at mindst to hopper har været udsat for seksuelle overgreb på en mark nær Brabrand sø vest for Århus.

Nu udlover Dyrenes Venner en dusør for oplysninger i sagen om to mishandlede heste ved Brabrand.

Annonce

»Det er anden gang inden for få måneder, at syge og perverse mennesker udsætter dyr for mishandling, og Dyrenes Venner har besluttet at udlove en dusør på 10.000 kroner for oplysninger, som kan føre til pågribelse af gerningsmanden,« siger formanden for Dyrenes Venner, Peter Mollerup.

Hestenes ejer, Lene Willis, fandt for nylig to af sine heste med bagbenene bundet sammen. På jorden lå der brugte kondomer. Hun har nu hentet sine heste under tag af frygt for nye overgreb.

Dyresex er ikke forbudt i Danmark, så gerningsmanden vil sandsynligvis ikke kunne straffes for meget andet end ulovlig indtrængen.

Dyrenes Venner har indtil videre kæmpet forgæves forsøgt at få indført et forbud mod dyresex, som eksempelvis Norge har det.

»Knap 80 procent af den danske befolkning ønsker et forbud, og i februar afleverede vi over 30.000 underskrifter til justitsminister Lars Barfoed med krav om et forbud. Alligevel nægter et flertal af Folketingets partier at gøre noget ved sagen, men mon ikke denne sag kan være med til at overbevise politikerne om, at samfundet må sende et klart og entydigt signal om, at man ikke tolererer, at mennesker forlyster sig seksuelt med dyr,« håber Peter Mollerup.

Oplysninger i sagen kan indgives til Østjyllands Politi på servicenummeret 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Balanceplan - vi skal værne om de svageste

90 millioner kroner. Så meget står socialområdet til at skulle spare i den balanceplan, som rådmand Kristian Würtz (S) har fremlagt for byrådets partier. Det er besparelser, der vil gå umådeligt hårdt ud over vores svageste borgere. I skrivende stund foregår der politiske forhandlinger om planen. Jeg håber inderligt, at byrådets partier når til fornuft og i fællesskab finder frem til en løsning, så det ikke går så voldsomt ud over de af vores medborgere, der har det allersværest. For at give et eksempel står kommunens botilbud til at skulle spare 13 millioner kroner på driften, hvis balanceplanen gennemføres. Og det er vel at mærke i en sektor, der i forvejen er urimeligt hårdt presset. Vi risikerer, at det får fatale konsekvenser for vores medborgere med mentale lidelser eller fysiske handicap. For slet ikke at tale om personalet, der hver dag kæmper for at få enderne til at hænge sammen. Vilkårene for at udføre deres arbejde bliver kun svækket, hvis vi skærer ned på et tidspunkt, hvor der snarere er brug for flere investeringer frem for færre. Hvad med en fælles løsning? I en kommune som Aarhus bør det være en førsteprioritet, at vi værner om vores socialt udsatte borgere, hvad enten det er borgere med et fysisk handicap, en psykisk lidelse, misbrugsproblemer eller noget helt fjerde. Vores sociale sikkerhedsnet, som vi normalt sætter en dyd i at værne om, kommer simpelthen til at slå revner, hvis balanceplanen gennemføres med alle de besparelser, som er fremlagt. Men selvfølgelig nytter det ikke at fremsætte en klagesang uden at være villig til at finde pengene. For budgetterne på socialområdet er presset. Det skyldes betydelige merudgifter i hele den sociale sektor, fordi flere af vores medborgere har haft brug for hjælp, end forvaltningen havde forudset. Desværre er det en tendens i vores samfund, der vidner om, at flere og flere mennesker har brug for en hjælpende hånd i tilværelsen. Det er en stærkt bekymrende udvikling, som vi bliver nødt til at tage hånd om politisk. Derfor kunne det klæde byrådets partier at tage udviklingen på socialområdet alvorligt. Der er brug for, at alle hjælper til, så Aarhus Kommune ikke ender i socialpolitisk armod. Derfor opfordrer jeg politikerne til at gå til forhandlingerne med reelle forslag til, hvor pengene skal findes. For eksempel ville det være forbilledligt, hvis alle magistratsafdelinger bidrog til at sænke sparekravet på socialområdet. Det er en uvant adfærd, men ikke desto mindre nødvendigt, taget den krisesituation, vi befinder os i på det sociale område, i betragtning. Det ville klæde systemet at handle solidarisk frem for at holde fast i en silotankegang – særligt når det er vores svageste borgere, der står for skud. Jeg håber, politikerne er villige til at lytte til budskaberne fra tirsdagens demonstration, hvor flere af byens sociale og faglige organisationer i fællesskab forsøgte at gøre dem opmærksom på, at der er behov for en værdig balance i planen.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Aarhus For abonnenter

Eksperter om Michelin-uddeling: Aarhus bør være særligt skuffet

Annonce