Annonce
Rejser

10 dages safari i fem lande

Når man besøger fem lande, får man i sagens natur meget varierede safarioplevelser. Her Chobe-floden i Namibia. Foto: Joachim Huber/Wikimedia Commons

Fem safarilande på 10 dage. Men under 500 kilometers kørsel i alt.

De fleste med kendskab til safari i Afrika vil umiddelbart sige umuligt, men Africa Tours har ikke desto mindre sammensat en rejse, der som test gennemføres to gange i efteråret. Deltagerne flyver til Johannesburg i Sydafrika og bor to dage på en lille lodge - med tid til både vandresafari og besøg i Soweto, hvor Nelson Mandela og Desmond Tutu har boet. Derefter fly til Zambia, hvor gruppen besøger Victoria-vandfaldene, sejler på Zambezi-floden og er på safari i nationalparken Mosi-oa-Tunya.

Herfra videre til Namibia og blandt andet sejlads i små både mellem flodheste og krokodiller på Chobe-floden. Næstsidste land er Botswana, hvor programmet byder på klassisk safari i åbne, firehjulstrukne køretøjer. Sidste indkvarteringssted er på Zimbabwe-siden af Victoria-vandfaldene. Hvis man trænger til at puste ud oven på turen, kan man mod ekstrabetaling blive på hotellet i flere dage.

Claus Lund Sørensen, direktør i Africa Safari, oplyser, at transporten mellem safariområderne foregår i komfortable minibusser og nyanlagte asfaltveje, mens safarikørslen på savannerne er i åbne biler. Turen koster 29.900 kroner. /thor

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Her er planen: Dagtilbud og folkeskoler i Aarhus åbner gradvist over flere dage

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

AGF

Fra 10-15 millioner til uvished om AGFs regnskab: - Vi kan simpelthen ikke regne ud, hvilket resultatet vi ender med

Annonce