Annonce
Østjylland

11 foreninger får coronahjælp af Aura

DUI LEG & Virke I Odder er en af de foreninger, som har fået coronastøtte fra Aura. Foto: Aura
Energiselskabet uddeler for anden gang en million kroner til coronaramte foreninger og lokale initiativer.

Odder: Der bliver råd til et nyt bordfodboldbord hos Dui Leg & Virke.

Det er muligt, fordi foreningen har modtaget 15.000 kroner fra Aura Energi.

Aura Energis bestyrelse besluttede kort før jul endnu en gang at sætte en million kroner af til at understøtte lokalsamfundet og de mange kulturinstitutioner, idrætsforeninger, sociale initiativer og forsamlingshuse, der er ramt af medlemsflugt og manglende indtægter på grund af Corona-restriktionerne.

Annonce

- Pandemien har store konsekvenser for os alle, og de mange aflysninger i forbindelse med nedlukningen rammer i høj grad de foreninger, der er omdrejningspunktet i vores lokalsamfund, siger Carsten Höegh Christiansen, der er administrerende direktør i Aura Energi, i en pressemeddelelse.

Det kan Aage Rothmann, der er formand for Dui Leg & Virke i Odder nikke genkendende til.

- Vi plejer at tjene til driften ved blandt andet at lave børneaktiviteter til Stafet for Livet, Odder Byfest og Halloween i Odder. Men alt har været aflyst på grund af corona, fortæller Aage Rothmann.

Ingen hjælpepakker

Coronapandemien har stadig et fast greb om Danmark og Østjylland, og nedlukningen af samfundet og de mange aflysninger af sportsaktiviteter, kulturarrangementer og events betyder, at en lang række af de lokale foreninger kæmper hårdt for at holde at sig i live.

- Vores egne aktiviteter er selvfølgelig også aflyst, og derfor glæder vi os til igen snart at kunne åbne Falkebo for børn unge og familier, som plejer at mødes her til til aktiviteter på tværs af alder og køn, siger Aage Rothmann.

De fleste virksomheder og større kulturinstitutioner bliver hjulpet af de statslige hjælpepakker. Men de mange lokale foreninger og sociale initiativer får ikke samme mulighed.

- Aura er som lokalt ejet andelsselskab optaget af at skabe værdi for vores andelshavere, og for os er det en del af andelstanken også at hjælpe i denne situation, siger Carsten Höegh Christiansen.

Annonce

Stor søgning

Ligesom efter forårets nedlukning har der igen været stor søgning til Auras Corona-hjælpepakke. Hele 137 ansøgninger kom der, og det er en tredjedel mere end ved den første hjælpepakke i maj. Og det til et samlet beløb på den gode side af fire millioner kroner.

Lokale modtagere af coronahjælp

 • Biografforeningen Fotorama i Odder 15.000 kr.
 • Bowlingklubben PEFT Odder 15.000 kr.
 • De grønne pigespejdere, Odder 2.000 kr.
 • DUI LEG og VIRKE Odder 15.000 kr.
 • Gymnastik Odder 25.000 kr.
 • Hou og omegns Idrætsforening Hou 15.000 kr.
 • Lions Klub Odder 15.000 kr.
 • Odder Badminton 15.000 kr.
 • Odder Bordtennis Klub 10.000 kr.
 • Odder Svømmeklub 15.000 kr.
 • Danske Seniorer i Ørting-Falling 2000 kr.

- Forhåbentligt kommer vi snart ud på den anden side af Corona-restriktionerne, og så skal vi hurtigst muligt have gang i vores lokalsamfund igen. Derfor er det så vigtigt, at de lokale foreninger og initiativer også eksisterer på det tidspunkt. Et aktivt og skabende foreningsliv er en væsentlig del af de bæredygtige lokalsamfund, siger Henning Kruse, bestyrelsesformand i Aura Energi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce