Annonce
Sport

10 måneder med skader er slut: Zacho jagter kampe i Brabrand

Michael Zacho er i aktion for AGF i en træningskamp mod Galatasaray. Arkivfoto: Axel Schütt

De sidste ti måneder har været turbulente for 21-årige Michael Zacho, der har døjet med springerknæ. Men det lysner for offensivtalentet, som nu jagter spilletid i Brabrand, hvor han er blevet udlejet til.

FODBOLD: 21-årige Michael Zacho har skiftet de grønne græsbaner i Portugal sammen med AGFs førstehold ud med den kolde vintertræning med Brabrands 1. divisionshold.

Mod slutningen af transfervinduet faldt en lejeaftale på plads, der sender Zacho til Brabrand for resten af sæsonen. Den unge offensivspiller har allerede haft de første træninger med sine nye holdkammerater og spillet de første minutter i den mørkeblå trøje, da Brabrand lørdag mødte Odder i en træningskamp. Og Zacho er indtil nu glad for beslutningen om at tage til forstadsklubben.

-Jeg har haft en turbulent tid med mange skader og døjet med problemer med springerknæ i begge knæ. Jeg føler, at jeg har fået styr på det nu og er stærk og stabil i mine knæ. Jeg startede op med AGF i januar og har stort set været fuldt med. Det er fortsat i Brabrand med deltagelse i træningerne og har fået minutter i benene. Det er nogle gode gutter og et kompetent trænerteam, så det har været let at komme ind på holdet, fortæller Zacho.

Michael Zacho, som debuterede for AGF i 1.division for efterhånden en del år siden, har spillet 16 førsteholdskampe for AGF, men det helt store gennembrud er udeblevet primært på grund af en masse skader. Senest har det været et såkaldt springerknæ, som siden sidste forår har holdt Zacho ude i månedsvis.

Problemerne med springerknæ begyndte i marts sidste år. Det var ikke en skade, som Zacho før havde haft problemer med, og derfor troede han og staben i AGF også, at det var noget, han hurtigt ville komme sig over. Men sådan skulle det ikke gå. Når han endelig troede, at han var klar igen, så kom der tilbageskridt, hvilket betød, at Zacho aldrig kom ind i et kontinuerligt træningsforløb før denne vinteropstart.

- Det var over flere gange, at jeg følte ,at jeg var klar, men fik nederlag igen og igen og måtte blive inde. Jeg fik ikke besejret betændelsen i knæet. Jeg har ikke længe haft det så godt som nu, hvor vi har fået stabiliseret styrken i senerne i knæet. Jeg var ikke en del af truppen i efteråret, og jeg kunne ikke træne mere end 2-3 gange om ugen, så det har været et frustrerende efterår, siger Michael Zacho.

Jeg har haft en turbulent tid med mange skader og døjet med problemer med springerknæ i begge knæ. Jeg føler, at jeg har fået styr på det nu og er stærk og stabil i mine knæ. Jeg startede op med AGF i januar og har stort set været fuldt med. Det er fortsat i Brabrand med deltagelse i træningerne og har fået minutter i benene. Det er nogle gode gutter og et kompetent trænerteam, så det har været let at komme ind på holdet.

- Michael Zacho om sine skader.
Michael Zacho i aktion for AGF i sommerens testkamp mod Hobro: Arkivfoto: Ole Nielsen
Annonce

Zacho vil spille kampe

Derfor var det også forholdsvis let for Zacho at takke ja til en lejeaftale med Brabrand for resten af sæsonen.

-Jeg havde en god snak med PC (Peter Christiansen, sportschef i AGF red.), hvor vi snakkede om, at det ikke var sikkert, at jeg ville få meget spilletid i foråret for AGF, så det var bedst med en udlejning. Og samtidig var Brabrand utroligt interesseret, og så faldt det hurtigt på plads. Jeg har selv tænkt på, hvad der skulle til for at tage det næste skridt i min udvikling, og det er kampe på seniorniveau. Så jeg tror, at skiftet til Brabrand er et fornuftigt valg, og jeg er glad for det. Der var allerede i sommer snak om et skifte til Brabrand, men der var jeg skadet, så det gav ikke meget mening. Nu føler jeg mig klar og kan bidrage, og så gik alt op i en højere enhed, siger Michael Zacho og tilføjer om succeskriterierne for opholdet.

- Jeg skal spille en masse fodbold. Jeg skal have hår på brystet og blive mere moden. Jeg vil gerne bidrage med mål og assist og præge Brabrands offensiv. Det er de dyder jeg gerne vil vise. Hvis jeg finder de ting frem, så er jeg godt tilfreds, lyder det fra Michael Zacho

Og hvordan passer Brabrand til dig som type?

- Det bliver en spændende udfordring, fordi vi nok er klare underdogs i de fleste kampe og skal forsvare os en del. Vi skal have en god defensiv base, og det skal jeg indgå i. Men hvis vi får defensiven i orden, så kommer der plads offensivt, og der kan jeg folde mig ud. Generelt er jeg en fleksibel spiller, så om det er på kanten eller hængende angriber eller centralt på midtbanen, at jeg skal spille, betyder ikke så meget.

Annonce

Stadig tilknyttet AGF

Udlejningen til Brabrand betyder, at Zacho kommer til at træne en del mindre end i tiden hos AGF, da Brabrand blot træner fire gange om ugen. Men det betyder også, at Zachos relation til Fredensvang ikke er helt forsvundet.

-Jeg kommer ikke til at træne med AGFs førstehold. Men jeg kan deltage i talenttræning for de yngste i førstehold og U19. Al min behandling er stadig hos AGF. Jeg tror, at jeg vil benytte mig af talenttræningerne, men i starten er det fint at have 3-4 træninger og kamp i weekenden. Det tror jeg er gavnligt for min krop, forklarer Zacho.

Kontrakten med AGF udløber til sommer, og det har også spillet ind i Zachos valg for foråret, hvor udsigten til spilletid under David Nielsen var ringe med tanke på AGFs afgørende forår og Zachos forløb med skader.

-Jeg gør det med tanke på fremtiden. Hvis jeg var blevet i AGF, så havde jeg ikke spillet så meget fodbold, og så havde jeg ikke stået godt i forhold til en forlængelse. Jeg har mod på udlejningen, fordi jeg vil stå så godt som muligt til sommer, når min kontrakt løber ud, siger Michael Zacho.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt plejehjem for demensramte borgere åbner i Aarhus

Aarhus

Livet i en fredet bygning: - Vi lever på husets præmisser

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce