Annonce
Navne

100 år: Et langt liv med sang, elitegymnastik og højt humør

Ellen Prang, Viby J, fylder 100 årlørdag 23. januar. Privatfoto
Ellen Prang har mødt flere sorger i sit liv, men det forhindrer hende ikke i på nogen måde fortsat at nyde tilværelsen.
Annonce

100 ÅR: Ellen Prang, Viby J, fylder 100 år lørdag 23. januar.

Hun er datter af Thyra og Harald M. Lind, også kendt som Mister AGF, som var initiativtager til oprettelse af ikke mindre end seks AGF-idrætsafdelinger, herunder atletik og fodbold.

Ellen voksede op i et hjem, hvor hun var ene pige midt imellem fire drenge, og hvor alt drejede sig om sport, specielt gymnastik. Hendes far og alle drengene var dygtige gymnaster, og selvfølgelig skulle hun ikke stå tilbage for dem, så også hun blev en dygtig elitegymnast. Hun deltog bl.a. i Lingiaden i Stockholm i 1939.

Alt i familien stod i AGF-regi. Hendes egne fire børn tog sidenhen også del i forskellige sportsgrene. Pigerne i gymnastik, drengene henholdsvis håndbold og atletik.

Ellen Prang er uddannet dameskrædder og arbejdede som sådan i mange år, både hjemmefra, i Magasin Du Nord og hos Salling.

Annonce

Sang og musik fra barnsben

Der var altid musik og sang i hendes barndomshjem, og hun kom tidligt til at synge i kor med sin yngste bror. Senere da hun mødte sin mand, Folmer Prang, som også var en alsidig sportsmand, kom han med i koret. De to sang sammen i mange år, og da hun overlevede dem begge, fortsatte hun med at synge. Og det gør hun den dag i dag, nu i et ældrekor. Hvis ikke coronaen var kommet i vejen, havde hun været til sang lige op til fødselsdagen.

En anden af hendes store interesser er have og blomster, en interesse, hun har fra sin far og hans meget store have. Så da lejligheden bød sig, måtte hun have en kolonihave, og i 40 år havde hun en dejlig have i HF Engvang i Viby.

Hun og hendes mand vandt mange ærespræmier for velholdt have. Og hun var meget stolt, da hun også opnåede en ærespræmie, da hun selv skulle klare haven efter sin mands død i 1981.

Haven har alle hendes børn nydt godt af, og ikke mindst de senere tilkomne børnebørn har nydt livet i den.

Annonce

Blomstrende altan

Da kræfterne ikke slog til mere, måtte hun sælge haven. Efter kolonihaven overførte hun blomsterglæden til sin altan, hvor der nu er blomster overalt. Altanen bliver flittigt brugt i sommerhalvåret. Alle, der går forbi Ellen Prangs altan, beundrer dem.

I 2009 havde hun den store sorg at miste sin datter Annette og i 2016 også sin søn Steffen.

I dag klarer fødselaren sig alene i eget hjem med den hjemmehjælp, som hun nu har mulighed for at få. Hun lavede også selv mad lige indtil den dag i sommer, hvor hun brækkede skulderen. Det kom hun godt over og fandt også ud af, hvor rart det var at få maden bragt fra sin yndlingsslagter.

Ellen Prang er stadig frisk, og humøret er højt. Den store dag skulle have været fejret i Den Gamle By med familie og venner. Det har corona aflyst, og hun nøjes derfor med et lille sluttet selskab af sine to børn og to svigerdøtre. "Men så holder vi bare et brag af en fest i Den Gamle By til foråret", har den kække 100-årige erklæret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF-slutfløjts-podcast: Var der rødt kort? Gu VAR der ej

Navne

Musikeren bag stort julehit fylder 70

Coronavirus

Live:  Hver fjerde med corona er ikkevestlig indvandrer eller efterkommer

AGF

David Nielsen om AGF-udvisning: - Det er helt grundlæggende forkert

AGF

Lynudvisning blev dyr for AGF: Taber for anden gang til FC Nordsjælland

Annonce