Annonce
Aarhus

100 dage til Aarhus 2017: Dokk1 i stilladskapløb mod tiden

<p>Nedtællingen til Kulturhovedstad Aarhus med åbning 21. januar sker blandt andet med et digitalt skilt på Dokk1, der er omkranset af stillads. I dag afsløres det store program med 400 arrangementer. Fotoravn</p>

Klokken 12.00 i dag onsdag præsenteres hele programmet for Aarhus som europæisk kulturhovedstad 2017. Fem års ventetid er slut. Men prestigeprojektet Dokk1 er pakket ind i stilladser.

Aarhus' hidtil største byggeri, Dokk1, der stod færdig for et år siden, kæmper med at tage sig godt ud om nøjagtig 100 dage, når Aarhus med et festfyrværkeri skydes ind som europæisk kulturhovedstad 2017. Det fikse og færdige program med 400 events og arrangementer præsenteres i dag.
Men spørgsmålet er, om stillads på Dokk1 når at bliver pillet ned efter byggeriet til to milliarder kroner gennemgår en større byggeskandale.
Facadepladerne på nybyggeriet, såkaldte MgO-plader, suger fugt. Derfor er vindspærrepladerne lige nu ved at blive skiftet ud i et kapløb med den digitale tavle på Dokk1, der i dag - onsdag 12. oktober - viser 100 dage og tæller ned til den store 2017-åbning 21. januar blandt andet netop ved Dokk1.
Annonce
»Det har været en udsædvanlig træls sag, især fordi århusianerne tog så godt imod Dokk1. Nu bliver de to sider ind mod byen skiftet ud først, så de forhåbentlig er klar til åbningen,« siger stadsdirektør Niels Højbjerg fra kommunen til P4 Østjylland.

Den store præsentation klokken 12

Mens kommunen holder vejret og håber, at udskiftningen af de isolerende plader på Dokk1 når at blive færdig til en pris på 24 millioner kroner, fremlægger Fonden Aarhus 2017 med direktør Rebecca Mathews i spidsen i dag det store kulturhovedsadsprogram med ikke færre end 400 begivenheder, der finder sted i Aarhus og omegn næste år.
Det sker på Aarhus Teater, og fem års ventetid er slut. 15. juni 2012 afleverede Aarhus sin ansøgning om at blive europæisk kulturhovedstad.
Omkring halvdelen af de mange arrangementer og begivenheder er gratis i det store kulturelle sats, som har et budget på intet mindre end 450 millioner kroner og som strækker sig over hele Region Midt. En stor del af programmet er allerede offentliggjort, mens sløret for det samlede program løftes i dag.
Annonce
Aarhus For abonnenter

Campingplads til foræringspris bygger nyt: - Det kan være de samme kunder, der lejer en campinghytte den ene weekend og tager på storbyferie den næste

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Vild udvikling: Smittetallet fortsætter himmelflugten

Byudvikling For abonnenter

Stor udvidelse af Den Permanente på vej: Kan blive et aktiv for hele Aarhus

Aarhus

Politiet søger vidner til helt umotiveret overfald i Gellerup: Højtråbende og aggressiv mand angreb kvinde

Aarhus

Faxe Kondi-kviktest: Sådan prøver de unge at fuppe sig til en corona-pjækkedag

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

AGF For abonnenter

Stiften mener: Derfor er det en god ide at et nyt stadion 'kun' får plads til 20.000

Sport

Nordmand erstatter nordmand i Aarhus United: Forstærker med forsvarende dansk mester

Aarhus

Serverede guldstøv, candyfloss og glimmer: Populær gourmet-restaurant drejer nøglen om

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

AGF

Dyrere end forventet: Aarhus Kommune smider 150 millioner kroner ekstra i nyt stadion

Navne For abonnenter

Farvel til en elsket overlæge: Man kan ikke sige noget skidt om Ole Helmig

Erhverv

Kaspers Aarhus-startup går i kødet på betalingsgiganterne: Nu vil en af verdens største virksomheder med på rejsen

Annonce