Annonce
Østjylland

100 var på MusikstarterCamp

Der blev også spillet på knap så kendte instrumenter. Foto: Frank Oxholm Jensen

I den netop overstående efterårsferie, har 100 unge deltaget i MusikstarterCamp på Gammelgaardsskolen i Aarhus.

I den netop overstående efterårsferie, har 100 unge deltaget i MusikstarterCamp på Gammelgaardsskolen i Aarhus.
Annonce
De unge involverede har i den proces hjulpet og inspireret hinanden i en helt fantastisk ånd. Foto: Frank Oxholm Jensen
Musikstarter Camps er for alle musikinteresserede unge mellem 13 og 18 år. I løbet af de fem dage opledede de unge undervisning med professionelle musikere og branchefolk, intimkoncerter med kendte kunstnere og masser af hygge og socialt samvær.
Koncentrationen lyser ud af de unges øjne. Foto: Frank Oxholm Jensen
Camps´ene foregik ti steder i Danmark og Campen i Aarhus havde i løbet af ugen besøg af »Ulige Numre« og »Dúné«, der alle gav koncerter og kom med gode råd til de unge udøvere i øvelokalerne, der dannede ramme og musik og samvær i hele ugen. Opgaverne har undervejs budt på at tolke numre med de ovenstående kunstnere og desuden lægge fantasi og musikalsk kunnen til sangskrivning og produktion af egne numre.

Kulminationen var koncert

Ugen kulminerede med koncert torsdag aften, hvor de, til lejligheden sammensatte bands, fremførte resultaterne af ugens hårde arbejde på instrumenterne, til stor begejstring for de fremmødte i den fyldte sal.
Musikstarter Camp i Aarhus er blevet til i samarbejde mellem: Ung I Aarhus, Aarhus Kommune, Syddjurs Ungdomsskole, Skanderborg Ungdomsskole, Ungdomsringen, Bikuben Fonden og Nephew.
Sidstnævnte har tidligere modtaget en pris ved Danish Music Award for initiativet til Musikstarter, der har det overordnede formål at flere unge i gang med at spille musik sammen og dermed fylde øvelokalerne i det ganske land.
pcb
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Millionindsprøjtning til århusianske daginstitutioner: 75 pædagoger kan ansættes

Læserbrev

Læserbrev: Byrådet skal gøre det meget nemmere at være bilist i Aarhus

På mange punkter er jeg enig med Ole Christiansen (der skrev læserbrevet ”Byrådet må gøre det mere besværligt at være bilist i midtbyen” lørdag 15. februar, red.): Biler, der holder stille, forurener meget – men det gør de selvsamme biler også, når de holder i kø, og det sker hver morgen, og ligeså om eftermiddagen, fordi vores infrastruktur ikke er god nok på vores indfaldsveje og i den indre by. Jeg prøvede det selv forleden dag ved Nørreport-krydset. Jeg var så uheldig, at der skulle passere tre letbanetog, og det tog tre minutter og 25 sekunder. Det var over grænsen på tre minutter, som man mener, er maks.-grænsen for, hvor lang tid man må have sin bil til at gå i tomgang. Den grænse kunne nemt sættes ned til et minut, undtagen hvis man holder for rødt lys eller venter på letbanen. Vedr. CO2-forurening er jeg enig med Ole Christiansen i, at det skal vi gøre noget ved, men det løser sig selv, når vores bilpark kommer over på el. Vores dieselbusser skal fra 2027 være udskiftet til elbusser. Og kommunens egen bilpark kommer også over på el. Om road-pricing er en god ide, er jeg ikke sikker på, men derimod skal vi have lavet store parkeringsanlæg ved vores indfaldsveje, hvorfra der skal køre shuttle-busser ind til indre by. Det ville få mange biler ud af byen. Og så skal vi gøre det gratis for pensionister at køre med bus mellem kl. 9.00 og kl. 15.00 og igen efter kl. 18.00 og til midnat, det vil også få rigtig mange biler ud af byen og give ledige p-pladser. At vi skal gøre det besværligt at være bilist, er jeg ikke enig i, det er en forkert vej at gå, nej, vi skal have vores infrastruktur til at fungere, meget bedre end den gør i dag. Bl.a. med intelligent lysregulering, det vil kunne spare mange stop og meget tid. Vi skal også lave et passende antal parkeringspladser, når vi bygger nyt, også i midtbyen. Vi mangler parkeringspladser i Aarhus, og der skal ved enhver given lejlighed skabes flere parkeringspladser, også til elbiler. Hvis man tror, at bilen er på vej ud som transportmiddel, skal man formentlig revidere sin opfattelse. Privatbilen er kommet for at blive. Men vi skal derimod tænke ny tanker, og det skal vi, i særdeleshed når vi taler kollektiv trafik. Vi skal have el-busser og BRT-busser, vi skal stoppe med flere letbanetog, de er alt for dyre og kan ikke håndteres i indre by. Vi skal gøre det attraktivt at bruge kollektiv trafik, men det kræver, at der er busser til rådighed i hele kommunen. At nedlægge busruter, som man gør i øjeblikket, er det samme som at sige: ”I bliver nødt til at tage jeres private bil for at komme på arbejde eller komme ind til byen. Busruten er desværre nedlagt”. Og de mange busruter, der er nedlagt, er for at finansiere letbanen – det er en forkert vej at gå. Vi skal også opfordre alle til at stoppe deres bil, når de holder stille, det gælder også taxier, lastbiler, entreprenørmaskiner med flere, der vil kunne spares meget CO2-udslip i indre by, ja, i hele Danmark, ved at slukke bilmotorerne.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Aarhus

'Daniel fra Rigspolitiet' ville hjælpe 59-årig med banklån: Men den hoppede offeret ikke på

Annonce