Annonce
Sport

1000 tilskuere på Riisvangen? Sociale medier skal være nøglen til højeste tilskuertal i 11 år

Sidst Aarhus Fremad og Brabrand mødtes på Riisvangen Stadion, var der 802 tilskuere. Brabrand vandt dog 3-2 på et straffespark i det sidste sekund af den forlængede spilletid. Arkivfoto: Ole Nielsen
Lørdag lukker Aarhus Fremad og Brabrand deres efterårssæson. Førstnævnte har igangsat kampagnen #1000påvangen

FODBOLD: Det er efterhånden længe siden, men da Aarhus Fremad var i Superligaen, var tilskuertallet på Riisvangen ret imponerende. Godt nok blev der i løbet af de to sæsoner i landets bedste række kun spillet fem kampe på det idylliske stadion i Aarhus Nord, men ingen af de kampe havde under 1000 tilskuere på "Vangen".

Men i 2. Division er det selvsagt svært at trække så mange tilskuere til stadion. Flere gange i denne sæson har der dog været godt med mennesker på stadion, men det har aldrig rigtig været tæt på at komme over den firecifrede grænse.

Hvis det skal lade sig gøre i 2019, er der kun et skud tilbage i bøssen. Lørdagens lokalopgør mod Brabrand IF. Derfor har Aarhus Fremad henover den seneste tid kørt kampagnen #1000påvangen. Her har blandt andet borgmester Jacob Bundsgaard talt kampen op i en video, mens det er blevet annonceret, at ølpriserne er lavere lørdag.

- Tanken om at få 1000 tilskuere på stadion opstod allerede i midten af august. Da vi mødte Brabrand i pokalturneringen var der 802 tilskuere, og vi har haft næsten 600 tilskuere i snit i år, hvis man tæller den pokalkamp med.

- Og så er der fodboldfeber i Aarhus. Hvis AGF kan samle 22.000 til en af deres kampe, kan vi også finde 1000 tilskuere. Og det ligger lidt i Aarhus Fremads ånd, at man sigter så højt som muligt, siger Andreas Damgaard, der er administrations- og sponsoransvarlig i Aarhus Fremad.

Annonce

Aarhus Fremad

Tilskuertallet i Aarhus Fremads hjemmekampe:

 • 802 - Aarhus Fremad - Brabrand (06/08/2019)
 • 732 - Aarhus Fremad - Middelfart (14/09/2019)
 • 704 - Aarhus Fremad - AB (05/09/2019)
 • 581 - Aarhus Fremad - FC Sydvest (24/08/2019)
 • 571 - Aarhus Fremad - Ringkøbing (30/08/2019)
 • 520 - Aarhus Fremad - Thisted FC (28/09/2019)
 • 464 - Aarhus Fremad - Vejgaard (19/10/2019)
 • 368 - Aarhus Fremad - Dalum (10/08/2019)

Vigtig tilføjelse til kontoret

Andreas Damgaard blev ansat i sommer, hvor han stoppede sin aktive fodboldkarriere i netop Aarhus Fremad. Siden da har klubben forsøgt at bruge mere tid på de sociale medier for at samle flere tilskuere. Til kampen har klubben også for første gange prøvet at "booste" begivenheden på Facebook. Det vil sige, at der er blevet brugt penge for at øge rækkevidden for opslaget.

- De sociale medier er utrolig vigtige at bruge. Da jeg kom til i sommer begyndte vi at gøre det hele mere strategisk med at lave et opslag om dagen, og på den måde ender vi højere oppe på folks sider. Før jeg kom til, var det Morten Mølkjær eller en fra bestyrelsens, der havde ansvaret. Nu er det blevet sat mere i orden, siger Andreas Damgaard.

Sidst klubben var i nærheden af de 1000 tilskuere, var i maj 2013. Her var Aarhus Fremad også i 2. Division og endte som nummer to efter Marienlyst. Da de to hold mødtes på Riisvangen Stadion vandt Fremad med 4-0 foran 994 tilskuere.

Og sidst det rent faktisk lykkedes at få over 1000 tilskuere på Vangen, var da klubben var i 1. Division i 2008. I sæsonens syvendesidste kamp kom Vejle Boldklub på besøg og fik en 2-0-sejr foran 1383 tilskuere.

- Jeg er fortrøsningsfuld. Brabrand kommer nok også med nogle mennesker, og vi må ikke negligere, at de gode sportslige præstationer har en effekt. Hvis nu vi ikke kommer over 1000, er der jo heller ikke nogen af vores sponsorer, der er negative, siger Andreas Damgaard.

Hvorfor må man egentlig spille i november måned?

Den (meget) opmærksomme læser vil måske undre sig over, at lørdagens 2. divisionskamp bliver spillet på et kommunalt idrætsanlæg efter 1. November. Aarhus Kommunes regler forbyder normalt, at der spilles på de kommunale anlæg mellem 1. november og 1. april.

Det betød blandt andet, at Brabrand måtte spille fem kampe i den periode på Ceres Park, da holdet var i 1. Division.

Men Aarhus Fremad har fået dispensation til kampen, hvilket man kan få som divisionshold, hvis man allernådigst lover Aarhus Kommune at udrede skaderne på banen.

Ifølge Aarhus Kommunes skov- og landskabsingeniør Jakob Helmer Hansen, fik kommunen anmodningen fra cheftræner Morten Mølkjær allerede 19. august. På grund af den generelle stand på Riisvangen Stadion i de våde efterårsmåneder og gode erfaringer fra klubbens egen banepleje, har han givet klubben tilladelse til at spille på banen.

VSK, der også spiller hjemme lørdag, hvor de møder AB, har fået flyttet kampen over på deres kunstgræsbane.

Tilskuere i 2. Division

 • Aarhus Fremad har 563 tilskuere i snit i deres hjemmekampe i 2. Division. Det gør dem til holdet med det syvendebedste snit i 2. Division og det bedste snit i pulje 2.
 • Til sammenligning har VSK et snit på 233 tilskuere og Brabrand et snit på 193 tilskuere. Det gør, at Brabrand har det laveste snit på hjemmebane af alle hold i divisionen sammen med Jammerbugt, der er på samme tal. VSK ligger fjerdenederst.
 • VSK har noteret det laveste tilskuersnit til en århusiansk hjemmekamp i denne sæson. Til kampen mod Næsby er der blevet registreret 100 tilskuere.
 • Syv 2. Divisionskampe i denne sæson har haft 1000 tilskuere eller mere. FC Helsingør-Avarta og Frem-Brønshøj har rekorden med 1242 tilskuere.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce