Annonce
Aarhus

108 millioner kroner skal sende Robotti ud i verden: Århusiansk virksomhed tiltrækker kæmpe investering

Det er Robotti her, der nu skal videreudvikles med en investering på 108 millioner kroner. Foto Agrointelli.
Ole Greens virksomhed, Agrointelli, har udviklet en landbrugsrobot, der nu har skabt så stor interesse blandt tunge investorer, at de investerer stort beløb. Pengene skal bruges til udvikling og markedsføring af robotten.
Annonce

LEM: Virksomheden Agro Intelligence ApS - bedre kendt som Agrointelli - har netop fået tilført 108 millioner kroner til videreudvikling af virksomheden.

Agrointelli, der er etableret i 2015 af den vestjyske landmandssøn Ole Green, er førende både i Danmark og i udlandet, når det drejer sig om udvikling af robotter til landbruget. Virksomheden har hovedsæde i Aarhus og fabrik i Lem.

De 108 millioner tilføres virksomheden i form af lån og egenkapital. Kapitalen kommer fra Nordic Alpha Partners og Vækstfonden, og skal bidrage til at skalere produktionen af landbrugsrobotten Robotti op og ruste virksomheden til sit internationale gennembrud.

I øvrigt er det Vækstfondens første direkte investering under Danmarks Grønne Fremtidsfond. Ambitionen er at skubbe landbrugssektoren i en grønnere retning.

Ole Green er selvsagt begejstret for den store tilførsel af kapital.

- Investeringen vil gøre det muligt for os at fremstille og afsætte vores landbrugsrobot i større skala og at drage nytte af den voksende internationale interesse for vore produkter og ydelser. Vi har set de miljømæssige og økonomiske fordele, vores landbrugs-robot giver landmændene i marken, og er begejstrede for, at vi nu får mulighed for at bringe Robotti til landmænd over hele kloden, siger han.

Annonce

Kunstig intelligens

I Vestjylland har mange set Robotti i aktion, idet Agrointelli har en forsøgsmark ved Højmark, hvor den jævnligt kører.


Investeringen skal både bruges til at udvikle Robotti og til at sælge den på verdensplan.

Ole Green, direktør, Agrointelli.


Ole Green peger på, at det særlige ved Robotti er, at den kombinerer kunstig intelligens og robotteknologi i en fleksibel platform, der kan imødekomme mange landmænds behov, samtidig med at den hjælper dem til at mindske deres miljø-fodspor.

Robotti kan bruges til mange forskellige formål, blandt andet gødskning, såning, rensning og præcisionssprøjtning.

- Investeringen skal både bruges til at udvikle Robotti og til at sælge den på verdensplan. Vi var faktisk klar til at gå ud med en storstilet kampagne, da coronaen ramte, og satte en stopper for aktiviteterne. Men vi tabte ikke modet af den grund, og investeringen viser, at både Nordic Alpha Partners og Vækstfonden tror på os, siger han til Dagbladet.

Annonce

En stor fremtid

Investorerne ser da også en stor fremtid for Agrointelli og Robotti.

- Virksomheden er en fantastisk repræsentant for, hvordan automatisering og digitalisering af en industri kan øge dens produktionsoutput, samtidig med at CO2-aftrykket reduceres markant, udtaler Investment Partner i Nordic Alpha Partners, Jakob Fuhr Hansen, således i en pressemeddelelse.

Og direktør i Vækstfonden, Rolf Kjærgaard, glæder sig over investeringen i Agrointelli, der ifølge ham er et eksempel på den type virksomhed, som skal være med til at drive den grønne omstilling og skabe opmærksomhed på danske grønne løsninger i hele verden.

- Agrointelli taler lige ind i Danmarks styrkeposition som landbrugsland og fødevareproducent. Det er et af vores store eksportområder og et område, hvor vi skal blive ved med at innovere os selv – og det gør Agrointelli, siger han.

Til Dagbladet siger Ole Green, at Agrointelli inden for en overskuelig tid vil få brug for større produktionsfaciliteter. Nøjagtig hvad der skal ske, vil han ikke uddybe.

- Men der kommer til at ske en væsentlig udvikling i Ringkøbing-Skjern Kommune, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Corona ændrer hverdagen for 87-årig: - Det er mærkeligt, at jeg må undvære bridge og samværet med vennerne

Annonce