Annonce
Danmark

11-årig dreng havde fået ny GPS: Cyklede ud på motorvejen på vej til sin bedstemor

Arkivfoto: Michael Nørgaard
Syd- og Sønderjyllands Politi hjalp fredag eftermiddag en 11-årig dreng sikkert hjem til sin bedstemor, efter han havde cyklet i nødsporet på motorvejen på vej mod Bramming.

En 11-årig dreng kom fredag eftermiddag ud på noget af en cykeltur.

Han skulle fra sit hjem i Esbjerg på cykel hjem til sin bedstemor i Bramming, men den 11-årige dreng havde fået en ny GPS, som ledte ham ned på Esbjergmotorvejen.

På motorvejen cyklede han i nødsporet, da en forbipasserende spottede ham. Personen ringede 112, og politiet fik anmeldelsen klokken 16.16.

- Der var allerede sket to uheld på strækningen fredag eftermiddag, så en patrulje, der var på vej tilbage fra et af uheldene, fik kontakt til drengen i nødsporet og fik ringet til hans mor, fortæller vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Erik Lindholdt.

Ifølge vagtchefen var den 11-årige dreng noget chokeret, da det gik op for ham, at han var endt på motorvejen.

- Han havde cyklet et godt langt stykke og det havde ikke været tørvejr hele vejen, siger Erik Lindholdt.

Politiet fik fat i drengens mor, der kom og hentede den 11 -årige. Men moren havde også den 11-årige drengs lillebror med i bilen, og så var der ikke plads til både begge drenge og cykel i bilen.

- Moren og den 11-årige dreng kørte sammen ud til bedstemoren i Bramming, mens patruljen kørte lillebroren til Bramming, så han fik sig også en oplevelse i dag, fortæller vagtchefen.

Bilkortegen kom sikkert frem til bedstemoren i Bramming, men vagtchefen understreger, at det er potentielt meget farligt at cykle på motorvejen.

- Drengen fik sig noget af en lærestreg, siger han.

Politiet skrev efter episoden på Twitter, at den 11-årige dreng var blevet hjulpet sikkert frem til sin bedstemor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Skanderborg-fløj præsenteret i Aalborg

Leder For abonnenter

Selvfølgelig skal de møde til tiden, men...

En del af børn og unges opdragelse er at lære at møde til aftalt tid. Det handler ikke kun om skolen, men også når man laver aftaler med andre. Vi skal kunne stole på hinanden. Derfor skal unge lære at møde til tiden. Også når de er nået i gymnasiet. At de ikke altid gør det, er en kendt sag. Men der kan være gode forklaringer på, at en elev ikke er til stede, når klokken ringer ind til en times undervisning. Ved dagens begyndelse kan bus eller tog være forsinket, og hvis eleven er taget hjemmefra i passende tid til at nå frem til første time, har det ingen mening, at han eller hun skal have fravær for for sent fremmøde, hvis forklaringen ligger i, at den offentlige transport ikke fungerer som lovet. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kommer eleverne i møde, når hun har besluttet at afskaffe den bekendtgørelse om fravær, som den tidligere regering indførte i oktober sidste år. Hun vil lade landets gymnasier og deres lærere vurdere, hvornår en elev skal noteres for fravær. Hun mener, at lærerne fuldt ud er i stand til at vurdere, hvornår der er tale om en elev, som kommer for sent sammen med 300 andre, fordi busserne er forsinkede, og hvornår det handler om elev, der er sløv i optrækket. For de findes også. Der er sikkert også dem, der regner på, om de kan holde sig inden for grænsen for advarsler og lignende og tager sig en ekstra fridag på den konto. For slet ikke at tale om dem, der kan finde på at gå hjem før skoledagen slutter eller dem, der ikke sørger for at være i klassen, når frikvarteret slutter. Her skal gymnasiet og lærerne selvfølgelig gribe ind. Sløvhed, slendrian og ligegyldighed skal ikke tolereres. Men den sunde fornuft skal råde, når en elev, der kommer for sent, har en forklaring, som lyder plausibel. Systemet med at notere fravær bør heller ikke afskaffes, for det giver skolen en mulighed for at gribe ind, hvis en elev har brug for støtte i det faglige eller på trivsel i skolen. Så skal der sættes ind på andre måder, og ikke alle elever er lige åbenmundede om deres eventuelle problemer.

Annonce