Annonce
Aarhus

11.609 indbyggere per idrætshal i midtbyen: Ny plan kan lave nedlagt skole om til idrætscenter på Trøjborg

Sådan kan et nyt idrætscenter i den nedlagte Nørre Boulevard Skole komme til at se ud. Visualisering: Gjøde & Partnere Arkitekter
Nedlagt skole kan blive hårdt tiltrængt idrætstilbud i midtbyen.

TRØJBORG: Aarhus Kommune har store problemer med at anlægge idrætsfaciliteter, så de kan følge med det stejlt stigende indbyggertal i Aarhus.

Den er især gal i Midtbyen, hvor der er 11.609 indbyggere pr. idrætshal. Det er rigtig, rigtig mange indbyggere, sammenlignet med landsbyer som Mårslet og Hårup-Mejlby. Her er de henholdsvis 2.893 og 2.142 indbyggere om at dele en idrætshal.

Derfor falder det på et meget tørt sted, hvis sportens rådmand, kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R), får gennemført et nyt forslag.

Han vil lave den nedlagte Nørre Boulevard Skole om til et idrætscenter.

- Der flytter omkring 15.000 mennesker ind på Aarhus Ø. Og når universitetet overtager kommunehospitalet, kommer der også boliger. Beboerne begge steder har brug for idrætsfaciliteter. Derfor er det her en ideel placering, siger Rabih Azad-Ahmad.

Idrætscenter er Nørre Boulevard Skole, der blev nedlagt i 1976, til en vis grad allerede, idet den rummer en sportshal med omklædningsrum. Desuden har en bordtennisklub lokaler i den nedlagte skole.

Annonce

Vi skal gøre det klogt og smart, når vi fortætter byen, men det har vi ikke altid været gode til

Rabih Azad-Ahmad (R)

Idrætshal og tagpavillon

Rabih Azad-Ahmad har fået arkitektfirmaet Gjøde & Partnere – der skabte kunstværket Den Uendelige Bro – til at slå streger til et idrætscenter med blandt andet en 670 kvadratmeter stor idrætshal samt flere mindre sale i en tagpavillon på 247 kvadratmeter.

Nørre Boulevard Idrætscenter vil kunne anvendes af idrætsgrene som basketball, volleyball og bordtennis. Yoga og kampsport er også mulige brugere af centret.

Ombygningen er budgetteret til at koste cirka 37 millioner kroner – et beløb, Rabih Azad-Ahmad håber, at byrådet vil afsætte, når det holder anlægskonference.

Århus Stiftstidende fortalte i torsdags om, hvordan boligudvikling betyder, at indbyggertallet omkring Vejlby-Risskov Centret kommer til at vokse med 18.000 mennesker. Uden at der følger en eneste fodboldbane, håndboldhal eller anden idrætsfacilitet med.

- Vi skal gøre det klogt og smart, når vi fortætter byen, men det har vi ikke altid været gode til, siger Rabih Azad-Ahmad.

Han fortæller, at Sport og Fritid er i gang med en handleplan for anlæg af flere kunstgræsbaner.

- Også i Midtbyen. Men her er det svært at finde plads, siger Rabih Azad-Ahmad, der forsikrer, at Sport og Fritid med lys og lygte leder efter steder, der er oplagte til placering af idrætsanlæg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF slog Horsens i tirsdags-test

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Aarhus For abonnenter

Omdiskuteret plejecenter skal forblive privat: Aarhus Kommune vil give firma flere år som boss i Bøgeskovhus

Annonce