Annonce
Udland

11 danske filmfolk indlemmet i Oscar Akademiet

Loic Venance/Ritzau Scanpix
Skuespiller Claes Bang og instruktør Pernille Fischer Christensen er blandt de nye medlemmer i Akademiet.

Oscar Akademiet, som står bag uddelingen af den prestigefyldte oscarpris, har tirsdag offentliggjort listen over nye medlemmer, og i år er 11 danskere indlemmet i den attraktive filmklub.

Det skriver det danske musik- og filmmagasin Soundvenue.

Oscar Akademiet optager hvert år personer, som har gjort sig bemærket inden for filmindustrien, og på den nye liste finder man blandt andre den danske skuespiller Claes Bang.

Claes Bang oplevede stor succes i 2017, hvor han havde hovedrollen i filmen "The Square", der vandt Guldpalmen på filmfestivalen i Cannes og var nomineret til en Oscar i 2018.

Han får selskab af den danske instruktør Pernille Fischer Christensen, som også er nyoptaget i Oscar Akademiet i år.

Pernille Fischer Christensen står bag film som "En familie" fra 2010 og "En du elsker" fra 2014 og har senest været aktuel med spillefilmen "Unge Astrid" fra 2019, som handler om den svenske børnebogsforfatter Astrid Lindgrens ungdom.

Listen over nye medlemmer i Oscar Akademiet er også et skulderklap til danske dokumentarister.

Dokumentaristen Phie Ambo, som har instrueret prisvindende dokumentarer som blandt andet "Når du kigger væk" fra 2017, er med på årets liste sammen med dokumentaristerne Kirstine Barfoed og Eva Mulvad.

Endelig er de to danske producere Mette Heide og Sara Stockmann optaget i Oscar Akademiet sammen med klipper Per Kirkegaard Pedersen, publicisten Annett Wolf Jr. og casterne Rie Hedegaard og Lene Seested.

Og de 11 danske filmfolk får fornemt selskab.

Blandt de nyligt inviterede til Akademiet er sangstjernerne Lady Gaga og Adele, "The Crown"-skuespillerinden Claire Foy og skuespiller Elisabeth Moss, som spillede sammen med Claes Bang i "The Square" og for tiden er aktuel i ”The Handmaid's Tale”.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye beregninger: Det vil der ske med biltrafikken, hvis man gør bus og letbane gratis i Aarhus

Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Aarhus

Mulige problemer med letbanen torsdag: Udstyr til forebyggelse af is er endnu ikke fuldt i drift

Aarhus For abonnenter

Nelson boede 14 år i en flygtningelejr: - Det betyder alt for mig at blive dansk statsborger

Annonce