x
Annonce
Udland

11 danske filmfolk indlemmet i Oscar Akademiet

Loic Venance/Ritzau Scanpix
Skuespiller Claes Bang og instruktør Pernille Fischer Christensen er blandt de nye medlemmer i Akademiet.

Oscar Akademiet, som står bag uddelingen af den prestigefyldte oscarpris, har tirsdag offentliggjort listen over nye medlemmer, og i år er 11 danskere indlemmet i den attraktive filmklub.

Det skriver det danske musik- og filmmagasin Soundvenue.

Oscar Akademiet optager hvert år personer, som har gjort sig bemærket inden for filmindustrien, og på den nye liste finder man blandt andre den danske skuespiller Claes Bang.

Claes Bang oplevede stor succes i 2017, hvor han havde hovedrollen i filmen "The Square", der vandt Guldpalmen på filmfestivalen i Cannes og var nomineret til en Oscar i 2018.

Han får selskab af den danske instruktør Pernille Fischer Christensen, som også er nyoptaget i Oscar Akademiet i år.

Pernille Fischer Christensen står bag film som "En familie" fra 2010 og "En du elsker" fra 2014 og har senest været aktuel med spillefilmen "Unge Astrid" fra 2019, som handler om den svenske børnebogsforfatter Astrid Lindgrens ungdom.

Listen over nye medlemmer i Oscar Akademiet er også et skulderklap til danske dokumentarister.

Dokumentaristen Phie Ambo, som har instrueret prisvindende dokumentarer som blandt andet "Når du kigger væk" fra 2017, er med på årets liste sammen med dokumentaristerne Kirstine Barfoed og Eva Mulvad.

Endelig er de to danske producere Mette Heide og Sara Stockmann optaget i Oscar Akademiet sammen med klipper Per Kirkegaard Pedersen, publicisten Annett Wolf Jr. og casterne Rie Hedegaard og Lene Seested.

Og de 11 danske filmfolk får fornemt selskab.

Blandt de nyligt inviterede til Akademiet er sangstjernerne Lady Gaga og Adele, "The Crown"-skuespillerinden Claire Foy og skuespiller Elisabeth Moss, som spillede sammen med Claes Bang i "The Square" og for tiden er aktuel i ”The Handmaid's Tale”.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hellere vrøvl end ingen medier

Sammen med resten af samfundet står danske medier i en dyb krise. Virksomhederne tjener færre penge, og derfor sparer de naturligt nok, hvor de kan. Annoncer, som man betaler for at få i medierne, er blandt de ting, som mange virksomheder skærer fra i corona-krisen, og det efterlader desværre medierne uden en meget vigtig indtægtskilde. Derfor glæder jeg mig over, at vi i Folketinget onsdag aften i sidste uge vedtog en hjælpepakke på 180 millioner kroner til netop medierne - store som små. Vi har fra konservativ side længe presset på for sådan en målrettet hjælpepakke, så det er rigtig godt, at den endelig er kommet i hus. Nu kan medierne se frem til at få dækket en betragtelig del af tabet fra manglende annoncering. Det er vigtigt, for medierne og den frie presse er en af grundstenene i vores demokrati. I tider, hvor falske nyheder spredes på sociale medier, og hastelovgivning gennemføres og griber ind i vores allesammens hverdag, er der virkelig behov for troværdig information og dybdeborende journalistik. Det leverer mange af vores medier, og det værdsætter jeg rigtig meget – selv når jeg synes, de skriver noget vrøvl. Jeg er vokset op med lokale aviser, og tanken om, at vi en dag kunne risikere ikke at have lokale holdepunkter her i det jyske, gør mig utrolig trist. Men hjælpepakken behøver ikke at stå alene. Vi kan alle sammen gøre en forskel for at hjælpe medierne. Uanset om man tegner et abonnement eller betaler for en annonce i avisen, så er det til betydelig gavn. Og ja, det er en opfordring. For den lokale avis er med til at definere os, og hvad er byen egentligt uden?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce