Annonce
Aarhus

11 lokale kunstnere optaget til påskeudstilling

Venstre: Værket "Shape of Acceptance" er skabt af århusianeren Lomholdt Borcher. Privatfoto. Højre: Anne-Mette Cortsen er gået fra kvindemalerier til en helt ny stil. Foto: Kim Haugaard

Ti fra Aarhus og en fra Ebeltoft er med på påskeudstillingen i Kunsthal Aahus.

AARHUS: Af de 53 kunstnere, som har fået værker optaget på dette års Kunstnernes Påskeudstilling, KP17, er 11 lokale.

De ti kommer fra Aarhus, og en er fra Ebeltoft.

De øvrige kommer fra det meste af landet, og tre har sendt ind fra udlandet. Blandt de sidstnævnte er en dansker, som bor i London (se den anden artikel), samt en nordmand og en tysker.

Af de ti fra Aarhus er seks debutanter.

Fra Aarhus er optaget:

Lomholdt Borcher, Sofie Clausager Sörensen, Anne-Mette Cortsen, Hans Carl Finsen, Jeppe Flummer, Krestine Harboe, Freja Niemann Lundrup, Hedvig Poulsen, Jan Skovgård og Gert Skærlund Andersen,

Fra Ebeltoft kommer Trine Lund.

Her er Anne-Mette Cortsens væørk på KP17. Iturevet brunt pap malet med sort. Privatfoto
Krestine Harboe er også repræsenteret, dog ikke med dette værk. Foto: Hans Petersen
Annonce

Debutant med ny stil

Anne-Mette Cortsen fra Skødstrup er en af debutanterne, og med sit værk har hun skiftet totalt stil.

På det seneste har hun ellers boltret sig med penslerne i særprægede kvinder. Men med værket "Pattern of torn cardboard" har hun arbejdet med pap i flere lag og kun sort og brun.

- Jeg regner ikke med at droppe mine kvinde-malerier, men synes det er vigtigt at eksperimentere og udvikle sig kunstnerisk, siger hun.

Hun havde indsendt fire værker, og det, der er med på KP17, består af fire stykker sort malet pap fra en brun papkasse. Det er en serie af fire mindre billeder.

- Jeg har revet i det øverste sorte lag af pappet, så der fremkommer et lysebrunt organisk afrivningsmønster. Teknikken er at tage væk/rive bort papirstykker fra pappet. Dette er modsat maleriet, hvor jeg lægger på og maler på lærred. Med afrivningsteknikken skaber jeg mønstre i flere lag, idet pappet fra papkassen består af flere lag. Jeg styrer delvis afrivningsmønstrene, men der fremkommer også uforudselige mønstre - ligesom i naturen. Jeg er, som i mine malerier, inspireret af naturen og dens organiske mønstre. I dette værk er "kvinden" ikke malerisk til stede, som i mine malerier, men jeg associerer stadig til naturen, vores rødder og de mange lag, vi alle rummer, siger Anne-Mette Cortsen.

Jan Skovgård har været med på KP tidligere og er med igen. Foto: Kim Haugaard
Her er et af Jan Skovgårds bidrag til KP17. Privatfoto
Værket "Der var engang en guldalder" er leveret af Hans Carl Finsen fra Højbjerg. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Kommentar: Derfor ligner AGF et hold, der er ved at smide hele sæsonen på gulvet

Annonce