Annonce
Sport

11 på stribe: Enock Poulsen fortsætter sit ridt mod verdenstoppen

Enock Poulsen var fuldstændig i kontrol, da han lørdag aften vandt EU-titel i EBU. 12 ugers træning gjorde kampen til en form sag for den talentfulde bokser. Foto: Michael Svenningsen
Enock Poulsen tog lørdag aften titlen som EU-mester i Europæisk Bokse Union, da han i sikker stil besejrede polske Michal Syrowatka. En sejr, der sender ham helt op i toppen af den europæiske rangliste og tættere på et opgør mod Robbie Davies Junior, der er europamester i vægtklassen.

BOKSNING: Enock Poulsen hentede lørdag aften sin sejr nummer 11 som professionel, da han i overlegen stil udboksede polske Michal Syrowatka over 12 omgange.

Med dommerstemmerne 117-111, 116-112 og 118-111 kan den 26-årige bokser nu kalde sig EU-mester i Europæisk Bokse Union, hvilket sender ham op i top fem på den europæiske rangliste. En placering, der i bedste fald kan gøre ham til den næste bokser, der skal møde den regerende europamester Robbie Davies Junior fra Liverpool. Den britiske titelindehaver har kun tabt et ud af sine 19 opgør. Det skete, da han stod overfor Michal Syrowatka, som Enock Poulsen kontrollerede fuldt ud i Randers lørdag.

- Det var virkelig en stor oplevelse at vinde en stor titel. På den anden side er den bare et delmål, for jeg drømmer stadigvæk om at blive verdensmester. Med sejren træder jeg ind i top fem på den europæiske rangliste og det kan sende mig ind i en titelkamp allerede næste gang, fortæller Enock Poulsen og understreger, at herfra bliver det bare en lang kamp. Der er ingen nemme modstandere tilbage i kampen mod toppen. Derfor sættes al fokus på boksningen og udvikling af hans evner.

- Jeg ved, at jeg indeholder mange evner og har værktøjerne til at komme langt. Det handler bare om at kunne vise det til omverdenen, når jeg står oppe i en ring. Michal Syrowatka er uden tvivl den sværeste modstander, som jeg har haft indtil nu. Det var dog mig, der var i kontrol og han fik først sine slag ind til sidst i kampen, da jeg begyndte at blive træt, fortæller Poulsen.

Annonce

Formen skal holdes

Han kan mærke, at rutinen fra ringen for alvor er begyndt at præge ham. Han er ikke længere nervøs før en kamp, men glæder sig i stedet til at komme i gang med den opgave, som han står overfor. Sådan havde han det også lørdag aften, hvor tanken om 12 ugers god træning gjorde ham rolig og gav ham overskud til at holde fokus.

Og selvom det måske virker nærliggende, at den 26-årige nu skal holde en længere sommerferie efter sin første titelkamp, så bliver det kun en kortvarig operation, der holder ham væk fra ringen i en kortere periode. Den nykårede EU-mester har en sene i sit knæ, som han skal have fjernet, hvorefter han igen kaster sig ind i træningen, så han kan fastholde sin grundform.

- Det nytter ikke at komme alt for langt væk fra formen og tage 10 kilo på i løbet af sommeren. Jeg skal fastholde min form, så jeg kan blive klar til en eventuel ny opgave, siger Enock Poulsen.

Den 26-årige super letvægter var ikke den eneste Aarhus-bokser, der havde succes lørdag aften i Randers. Victor Ramon vandt sin debutkamp som professionel, mens Jeppe Morell tog IBFs baltiske titel, da han vandt sin kamp over Dayron Lester på point.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce