Annonce
Sport

11 på stribe: Enock Poulsen fortsætter sit ridt mod verdenstoppen

Enock Poulsen var fuldstændig i kontrol, da han lørdag aften vandt EU-titel i EBU. 12 ugers træning gjorde kampen til en form sag for den talentfulde bokser. Foto: Michael Svenningsen
Enock Poulsen tog lørdag aften titlen som EU-mester i Europæisk Bokse Union, da han i sikker stil besejrede polske Michal Syrowatka. En sejr, der sender ham helt op i toppen af den europæiske rangliste og tættere på et opgør mod Robbie Davies Junior, der er europamester i vægtklassen.

BOKSNING: Enock Poulsen hentede lørdag aften sin sejr nummer 11 som professionel, da han i overlegen stil udboksede polske Michal Syrowatka over 12 omgange.

Med dommerstemmerne 117-111, 116-112 og 118-111 kan den 26-årige bokser nu kalde sig EU-mester i Europæisk Bokse Union, hvilket sender ham op i top fem på den europæiske rangliste. En placering, der i bedste fald kan gøre ham til den næste bokser, der skal møde den regerende europamester Robbie Davies Junior fra Liverpool. Den britiske titelindehaver har kun tabt et ud af sine 19 opgør. Det skete, da han stod overfor Michal Syrowatka, som Enock Poulsen kontrollerede fuldt ud i Randers lørdag.

- Det var virkelig en stor oplevelse at vinde en stor titel. På den anden side er den bare et delmål, for jeg drømmer stadigvæk om at blive verdensmester. Med sejren træder jeg ind i top fem på den europæiske rangliste og det kan sende mig ind i en titelkamp allerede næste gang, fortæller Enock Poulsen og understreger, at herfra bliver det bare en lang kamp. Der er ingen nemme modstandere tilbage i kampen mod toppen. Derfor sættes al fokus på boksningen og udvikling af hans evner.

- Jeg ved, at jeg indeholder mange evner og har værktøjerne til at komme langt. Det handler bare om at kunne vise det til omverdenen, når jeg står oppe i en ring. Michal Syrowatka er uden tvivl den sværeste modstander, som jeg har haft indtil nu. Det var dog mig, der var i kontrol og han fik først sine slag ind til sidst i kampen, da jeg begyndte at blive træt, fortæller Poulsen.

Annonce

Formen skal holdes

Han kan mærke, at rutinen fra ringen for alvor er begyndt at præge ham. Han er ikke længere nervøs før en kamp, men glæder sig i stedet til at komme i gang med den opgave, som han står overfor. Sådan havde han det også lørdag aften, hvor tanken om 12 ugers god træning gjorde ham rolig og gav ham overskud til at holde fokus.

Og selvom det måske virker nærliggende, at den 26-årige nu skal holde en længere sommerferie efter sin første titelkamp, så bliver det kun en kortvarig operation, der holder ham væk fra ringen i en kortere periode. Den nykårede EU-mester har en sene i sit knæ, som han skal have fjernet, hvorefter han igen kaster sig ind i træningen, så han kan fastholde sin grundform.

- Det nytter ikke at komme alt for langt væk fra formen og tage 10 kilo på i løbet af sommeren. Jeg skal fastholde min form, så jeg kan blive klar til en eventuel ny opgave, siger Enock Poulsen.

Den 26-årige super letvægter var ikke den eneste Aarhus-bokser, der havde succes lørdag aften i Randers. Victor Ramon vandt sin debutkamp som professionel, mens Jeppe Morell tog IBFs baltiske titel, da han vandt sin kamp over Dayron Lester på point.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Lig fundet i Brabrand Sø

Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

AGF For abonnenter

Schouby: Fyringen af Haysen var uundgåelig - sådan skal AGF komme videre

Annonce