Annonce
Kultur

11 Salling-millioner skal give bedre publikumsforhold i Musikhuset

Jan Christensen forklarer om projektet. Fra venstre rådmand Rabih Azad-Ahmad, Karin Salling, Jan Christensen og musikchef i Aarhus Symfoniorkester Jesper Nordin. Foto: Flemming Krogh
Musikhuset Aarhus laver en ny nedre foyer ved symfonisk og rytmisk sal. Mere plads og ny bar.
Annonce

AARHUS: Karin Salling har igen været ude med Salling Fondenes store og tunge tegnebog. Denne gang blev den lettet for 11 millioner kroner. De blev leveret tirsdag i Musikhuset Aarhus og skal bruges til en ny foyer i den nedre del af huset.

Når der er koncerter og andre aktiviteter dér, er der ofte trængsel i pausen og før og efter forestillingerne. Det vil Musikhuset råd bod på. Det er området, hvor blandt andet klassisk og rytmisk sal ligger.

Den bestående foyer skal udvides ved, at der bygges et ekstra dæk ind med ialt 150 kvadratmeter.

Jan Christensen, direktør i Musikhuset, er begejstret.

- Det er et af de få punkter, vi får anmærkninger til, når vi spørger publikum om deres oplevelser i huset. Nu får vi snart det forbedret, siger han.

Jesper Nordin, musikchef for Aarhus Symfoniorkester kunne bekræfte, at også orkestrets gæster har haft anmærkninger til, at pladsen er for trang, når der er flere forestillinger samtidig.

Projektet

Musikhuset Aarhus vil lave en ny nedre foyer i området ved klassisk og rytmisk sal. Det koster 14 millioner kroner. Salling Fondene kommer med 11 millioner. Det hele skal stå klar i 2022.

Annonce

Stor spændvidde

Råmand Rabih Azad-Amad takkede for, at Salling Fondene bidrager til ting, der har værdi for borgerne.

- Vi har før fået donationer af Salling Fondene, og dem er vi glade for, og nu er det lykkedes os at finde på indhold til en mere, sagde Musikhusets direktør Jan Christensen med et smil.

Han gjorde opmærksom på, at efter tilbygningen i 2007 har musikhuset som et af de første musikhuse sale til hver sin genre, syv sale og ti scener.

- Vi har stor spændvidde og plads til meget forskelligt, stjerner og stjernespirer, alderdom og ungdom, og det her giver bedre adgangs- og opholdsforhold for symfonikoncerter, rytmisk- og kammermusik og klubscenen, sagde direktøren.

Jesper Nordin gjorde opmærksom på, at den franske komponist Claude Debussy har sagt, at pausen i musikken er afgørende for oplevelsen.

- Man klarer hovedet og tankerne i pausen,og derfor er det godt, at det sker i gode forhold, sagde Nordin.

Annonce

Hvorfor sover du her ikke?

- Jeg kommer ofte i Musikhuset, så ofte, at en medarbejder engang spurgte, hvorfor jeg ikke flyttede min seng derned. Mødesteder skaber fællesskaber, og det føles rigtigt og naturligt for Salling Fondene at give penge til dette projekt, og det er perfekt, at det står klar til 2022. Vi ser med glæde frem til flere gode oplevelser, sagde Karin Salling og takkede personalet i Salling Group og de mennesker, som handler der.

- Hvis ikke det skete, kunne vi ikke støtte som vi gør, sagde hun.

Det er her, hvor Jan Christensen står, at der er for trangt i pauser. Udvidelsen kommer til venstre for ham. Trappen og elevatoren bliver skiftet ud, og der bliver lagt et ekstra dæk ind bag glasset til venstre. Foto: Flemming Krogh
Annonce

Begynder juni 2021

Projektet koster 14 millioner kroner, og Musikhuset kommer selv med de sidste tre millioner kroner. Det bliver tegnet af arkitekterne hos C.F. Møller, der også lavede tilbygningen fra 2007. Det oprindelige hus er tegnet af Kjær og Richter.

Det hele skal stå klar til 2022, når Musikhuset fylder 40 år. Første del af arbejdet begynder i juni 2021 og står på i tre måneder.

- Vi må flytte nogle koncerter til andre steder i juni 2021, sagde Jesper Nordin uden at beklage sig.

Det handler om at bygge et ekstra dæk ind der, hvor der lige nu er en trappe ned fra den øvre, ældste del af Musikhuset fra 1982. I 2007 kom den nyeste del til med nye sale og Det Jyske Musikkonservatorium.

Stedet skal bruges til ophold, og måske bliver der sat borde op, publikum kan stå ved.

- Det skal vi til at finde ud af, siger Jan Christensen.

Den nuværende trappe bliver ændret til en mere funktionel af træ, og elevatoren, der er udtjent, bliver erstattet af en ny, der kan løfte mere.

På niveauet øverst ved trappen bliver indrettet en bar. Den skal kun være åben, når der er aktiviteter i det nederste område, altså ikke med åbning i dagtimerne.

Her kommer det nye dæk, i forlængelse af dette plateau. Foto: Flemming Krogh
Et ekstra dæk bliver skudt ind oven for trappen. Animation: C.F. Møller
Her er det nye plateau med ekstra plads, ny foyerbar og ny trappe. Animation: C.F.Møller
Baren til højre er der nu og bliver bevaret. Udvidelsen kommer til venstre. Animation: C.F. Møller
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Politikere om tv-optagelser af ældrepleje: Langt værre end vi troede

Danmark For abonnenter

Coronasmittede sundhedspersoner får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce