Annonce
112

11 tons stjålne nødder dukkede op i Aarhus-området: To mænd sigtet

De mange nødder var blevet stjålet fra et lager i Hadsten. Foto: Ida Marie Odgaard
Et omfattende nøddetyveri koster nu to mænd en sigtelse for groft hæleri.

HADSTEN: Betegnelsen groft hæleri kan bruges om mange mennesker, der har stjålet mange ting, men 11 tons nødder må alligevel høre til sjældenhederne. Ikke desto mindre var det sådan et tyveri, som Retten i Aarhus behandler onsdag eftermiddag.

I slutningen af december blev flere paller med nødder og kerner stjålet fra et lager i Hadsten, og det er en del af de paller, som nu er dukket op på en adresse i Aarhus-området. I den forbindelse er to mænd på henholdsvis 39 og 60 år blevet varetægtsfængslet, og blev altså onsdag eftermiddag klokken 14 fremstillet i grundlovsforhør. Men derudover er der ikke så mange oplysninger i sagen.

- Østjyllands Politi formoder, at der har været flere personer involveret, og sagen efterforskes nu nærmere for at finde frem til yderligere gerningsmænd. Af hensyn til den videre efterforskning vil anklagemyndigheden anmode om dørlukning i sagen, hvorfor Østjyllands Politi p.t. ikke ønsker at oplyse yderligere, lyder det fra politiet.

De nødder, der er blevet fundet, er blevet leveret tilbage til rette ejermand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Danmark For abonnenter

Offer for mishandling i sms: 'Hey, far! Jeg har brug for din hjælp nu'

Annonce