Annonce
Aarhus

1.100 medarbejdere sendt i corona-skjul: Aarhus-virksomhed laver igen milliard-regnskab

Michael Holm er CEO i Systematic. Foto: Ida Guldbæk Arentsen
IT-virksomheden Systematic håndterer corona-krisen i fin stil og fremgang. Udenlandske kunder på eksportmarkeder i 50 lande fylder nu mest i regnskabsbilledet.
Annonce

AARHUS: Systematic A/S - dem med højhuset på Søren Frichs Vej - leverer midt i et coronaår en  omsætning på 1,1 mia. kroner og et overskud på 147 millioner kroner.

Det viser softwarevirksomhedens årsregnskab, der også er højtlæsning om fremgang på alle parametre. Trods coronaen har Systematic rundet et strategisk vendepunkt, hvor de internationale kunder nu fylder mest i virksomhedens ordrebog.

Annonce

Leverer gratis testudstyr

Coronakrisen kan ikke umiddelbart aflæses i årsregnskabet, selv om Systematic har været ramt af nedlukninger af alle kontorer i 10 lande. I marts var samtlige 1.100 medarbejdere hjemsendt, og en høj andel af virksomhedens medarbejdere arbejder fortsat hjemmefra.

Systematic har kunder i flere end 50 lande

  • Systematic A/S udvikler software og systemløsninger til kunder inden for den offentlige og private sektor
  • Fælles for flere af disse kunder er et behov for at kunne integrere, sammenstille og analysere store mængder komplekse data – ofte i kritiske situationer
  • Systematic blev grundlagt i 1985 og er i dag Danmarks største privatejede softwarevirksomhed med 500.000+ brugere på globalt plan og flere internationale koncerner som partnere
  • Virksomheden har flere end 1000 medarbejdere og hovedsæde i Aarhus. Med internationale kontorer i Australien, Canada, Finland, Forenede Arabiske Emirater, New Zealand, Storbritannien, Sverige, Rumænien, Tyskland og USA servicerer Systematic kunder i flere end 50 lande

Da der i marts opstod akut behov for at øge kapaciteten i coronatestcentrene, tilbød Systematic uden beregning at skræddersy sin hospitalsløsning Columna Flow til at give myndighederne et samlet kapacitetsoverblik over antallet af bookninger, tests og indlagte patienter. Løsningen anvendes i dag i samtlige testcentre i Danmark.


Udviklingen er helt i tråd med Systematics strategi om at øge vores tilstedeværelse på det globale marked.

Michael Holm, stifter af Systematic


Udbruddet af corona har udfordret flere af Systematics igangværende projekter, men ikke mere end at virksomheden fortsat har kunnet levere langt størstedelen af sine opgaver til tiden.

At Systematics kunder for første gang i dets historie udgør ordrer fra udenlandske kunder mere end de danske, glæder stifteren og den administrerende direktør, Michael Holm.

Annonce

Hele verden er virksomhedens marked

I 2014 kom 84 procent af Systematics aktivitet fra Danmark, men år for år har virksomheden rykket sig henimod øget eksport, og i år udgør andelen af ordreindtaget fra udlandet 55 procent, som er det hidtil højeste i virksomhedens historie.

- Udviklingen er helt i tråd med Systematics strategi om at øge vores tilstedeværelse på det globale marked. Vores softwareprodukter til forsvaret har banet eksportvejen, så flere segmenter i udlandet har fået øjnene op for vores løsninger til sundheds-, uddannelses- og forsyningsområdet, siger Michael Holm.

Regnskabsåret, der løber fra 1. oktober til 30. september, viser en omsætningsstigning på 9 procent til 1,1 milliard kroner, og et driftsresultat (EBIT) på 147 millioner kroner, som udgør en stigning på 62 procent sammenlignet med året før, hvilket firmaet betragter som tilfredsstillende.

Annonce

Standard software baner vejen

Michael Holm glæder sig over, at en større del af væksten i det afsluttede finansår er sket gennem øget salg af Systematics egenudviklede standardløsninger.

- Vi arbejder på at transformere virksomheden fra projekthus til produkthus, og det kan vi, fordi vi gennem tiden har skabt en række velafprøvede standardløsninger af høj kvalitet, som vi nu kan tage ned fra hylden og tilpasse effektivt til kunder inden for forskellige sektorer, siger Michael Holm.

Årets fremgang skyldtes blandt andet solide ordrer fra det tyske og australske forsvar på netop SitaWare, som også bl.a. USA, Danmark, Sverige og New Zealand investerer i. Samlet set har kunder fra 26 forskellige lande bestilt omfattende softwareløsninger til forsvar, sundheds-, forsynings- og biblioteksområdet i det forgangne finansår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

AGF For abonnenter

Og her så nogle af de ting, vi har lært af de første AGF-testkampe

Annonce