Regentparret holder fast i privat påske i Aarhus

Dronning Margrethe kommer ikke ud for at vinke til de århusianske borgere, som hun gjorde, da regenten fejrede sin 70 års fødselsdag. Påske i Aarhus fejres under private former. Foto: Axel Schütt

Regentparret holder fast i privat påske i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Marselisborg Slot. Hvert år siden tronbestigelsen i 1972 har regentparret holdt påske i Aarhus.

Dronning Margrethe og prins Henrik ser stort på, at Aarhus lørdag ind­tages af store demonstrationer og det største politiopbud i mands minde. Netop lørdag forlægger regentparret tradtionen tro residensen til Marselisborg Slot.

Det er en nagelfast tradition for regentparret at fejre påsken i Aarhus.

Regentparret har siden tronbestigelsen i 1972 haft ophold på Marselisborg Slot alle årene i forbindelse med påsken.

En næsten lige så fast tradition er det, at påsken på Marselisborg Slot holdes under private kongelige former. Det vil sige, at det officielle program ikke indeholder pligter. Dronning Margrethe fejrer dog altid højtideligheden med flere besøg i Aarhu­s Domkirke.

Håndværkerne var fredag ikke helt færdig med at kalke kongefamiliens elskede Marselisborg Slot. Hvert fjerde år får facaden en tur med kosten, og arbejdet har stået på i flere uger.

Men stilladserne er endnu ikke fjernet på hele slottets facade.

Det er planen, at regent­parret først forlægger residensen til Fredensborg Slot 10. april. Kongehuset har heller ikke denne påske informeret om, hvilke familie­medlemmer der kommer forbi arkitekt Hack Kampmanns slot, der stod klar til indflytning i 1902.

For mange århusianere er en påsketur forbi slottet også en fast tradition.

Den Kongelige Livgarde holder sædvanen tro vagtskifte hver dag klokken 12, mens dronningen og prins Henrik befinder sig på Marselisborg. Livgarden marcherer fra Gardergården klokken 11.50 ad Carl Nielsens Vej til slottets hovedport ved rundkørslen til Kongevejen.

Regentparret holder fast i privat påske i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce