Annonce
Sport

116 års fodboldhistorie udstilles: AGF viser historien frem

AGF anfører Lars Lundquist og AGF træner Jens Harmsen løfter mesterskabet i 1986: Foto: Scanpix

Se og oplev klubbens historie i en ny permanent udstilling i den gamle fanshop i Ceres Arena.

FODBOLD: Der har gennem tiden været hæftet mange navne på AGF. Galehus, jubeloptimister, gymnaster og elevatorhold, som følge af de seneste års ned- og oprykninger er blot noget af dem.

Rigtigheden af de påhæftede navne og titler, må læserne selv vurdere. Derimod er der faktuelt ingen tvivl om, at klubben fra Fredensvang er en af historiens mest succesrige danske klubber. Bevares, titlerne ligger efterhånden adskillige år tilbage, men mesterskaber og pokalsejre og europæisk succes kan ingen tage fra klubben.

Fem mesterskaber og ni pokalsejre er noget man kan være stolt af. Derudover har klubben hentet otte sølvmedaljer og 11 bronzemedaljer, så der skal er et bugnende pokalskab til at fremvise alle succeserne.

Men nu skal historien vises frem. AGF's klubhistoriker Ole Hall er ophavsmand til en udstilling om klubbens historie. Han har gennem årene samlet effekter til klubbens historiske samling, og en del af dem, kan du nu se i AGF-udstillingen.

- Vores historiske samling er vokset støt gennem årene, og nu kommer nogle af genstandene frem i lyset. Det er alt lige fra vimpler og trøjer gennem tiden til medaljer, fodboldstøvler, souvenirs og gaver i forbindelse med store europæiske kampe. Det sker jævnligt, at vi får scrapbøger, medaljer og billeder fra ældre spillere eller deres familie, og vi er glade for, at vi nu har fået et lokale, hvor vi kan vise de mange spændende effekter fra klubbens historie frem for alle AGF'ere og fodboldinteresserede i det hele taget, fortæller Ole Hall til AGFs hjemmeside.

I 1988 nappede AGF en af ni pokaltriumfer ved at besejre Brøndby IF i Idrætsparken. Arkivfoto: Scanpix

Legendernes dag

AGF-udstillingen åbner i forbindelse med Legendernes Dag til kampen mod AaB på søndag. Fra kl. 15.30 er der officiel åbning af udstillingen.

Fremover vil AGF-udstillingen holde åbent i forbindelse med hjemmekampe - nærmere bestemt fra to en halv time før kampstart og indtil 30 minutter før kampstart. Der er gratis adgang.

Har du AGF-effekter, du gerne vil donere til klubbens historiske samling, er du i øvrigt altid velkommen til at kontakte AGF's Ole Hall.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Aarhus

Undrer du dig også? Hvorfor er der blå plastre på havneskulptur?

Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Annonce